Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Avril Schreurs

Stadsmarinier Delfshaven

Avril Schreurs werkt als stadsmarinier voor het gebied Rotterdam Delfshaven. Zij vertelt over zichzelf en over haar werk voor een veiliger Delfshaven.

'In Delfshaven kijken veel bewoners echt naar elkaar om.'

Waar komt je band met Rotterdam vandaan? 
Ik ben opgegroeid onder de rook van Rotterdam en kwam op mijn 18e naar de stad om Criminologie en Rechten te studeren. Ik werd verliefd op het rauwe, de streetart, de architectuur, de diversiteit, de variatie in kunst en cultuur… Maar vooral op de inwoners met hun hart op de tong en handen-uit-de-mouwen-mentaliteit. Ik ben nooit meer weggegaan en werk na een periode bij J&V inmiddels zo’n 13 jaar voor de stad in verschillende functies.

Wie ben jij als je geen stadsmarinier bent? 
Niet alleen in het werk hou ik van zaken uitpluizen en naar oplossingen zoeken in onmogelijke situaties. Mijn hart gaat sneller kloppen van escaperooms, pubquizen en bordspellen met vrienden. Verder kun je mij hardlopend vinden langs de Schie. Of in de bioscoop met mijn gezin.

Wat maakt jouw wijk mooi?
In Delfshaven kijken veel bewoners echt naar elkaar om. Aan actieve en creatieve bewoners is geen gebrek. Het gebied is niet alleen fysiek mooi door de mix van oude gebouwen met nieuwbouw en de vele faciliteiten, maar vooral door de mensen die er wonen.

Wat is de grootste uitdaging in jouw wijk?
In Delfshaven hebben we een paar belangrijke speerpunten:

  • Vergroten van het vertrouwen in de overheid
  • Preventie en aanpak ondermijnende criminaliteit 
  • Maatwerkoplossingen in complexe casuïstiek
  • Focus op Oud Mathenesse, het Witte Dorp en Tussendijken


Wat wil je bereiken in het komende jaar? 
Ik maak me zorgen over de aantrekkingskracht die het snelle geld heeft op sommige jongeren in Delfshaven. Het risico dat zij in deze wereld stappen, is groter wanneer zij uit kwetsbare wijken komen, onderdeel zijn van criminele families of in een gezin opgroeien waar ook andere problemen spelen, zoals geweld, armoede of schulden. Het is belangrijk dat de kansen van jongeren in Delfshaven op een mooie toekomst worden vergroot. Samen met andere professionals, maatschappelijke instanties en bewoners zet ik me ervoor in om de directe leefomgeving van deze jongeren te verbeteren. Hierdoor voorkomen we dat zij in de criminaliteit belanden of verder in die wereld afglijden.

Contact

Adres: wijkpost Schiedamseweg 111-G
E-mail: abe.schreurs@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina