Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Arwin Siermans

Stadsmarinier Centrum

Arwin Siermans werkt als stadsmarinier voor Rotterdam Centrum. Hij vertelt over zichzelf en over zijn werk voor een veiliger stadscentrum.

'In het centrum komt alles samen op die paar vierkante kilometer. Dat in goede banen leiden is uitdagend maar ook mooi om te doen.'

Waar komt je band met Rotterdam vandaan? 
Ik werk al ruim tien jaar met veel plezier voor de stad. Nu zo’n zes jaar als stadsmarinier, daarvoor bij Veiligheid op het gebied van Horeca.

Wie ben jij als je geen stadsmarinier bent? 
Ik woon in Crooswijk en in mijn vrije tijd ben ik graag toerist in eigen stad.

Wat maakt jouw wijk mooi? 
Het centrum is het meest dynamische, drukke, uiteenlopende stukje van de stad. Alles komt samen op die paar vierkante kilometer: wonen, ondernemen, uitgaan, demonstreren. Dat maakt het ook uitdagend, want die verschillende belangen schuren en botsen ook. Dat in goede banen leiden met al die verschillende mensen en partijen is mooi om te doen.  

Wat is de grootste uitdaging in jouw wijk?
Overlast is een probleem in het centrum, met al die mensen en belangen op een postzegel. Het gaat daarbij om overlast in brede zin, van hinder door uitgaan tot asociaal verkeer en van buitenslapers tot grote demonstraties. En van de Witte de With tot het Oude Westen: het hele gebied krijgt hiermee te maken.

Wat wil je daarin bereiken in het komende jaar? 
Samen met bewoners en andere partners hoop ik de druk op het centrum te kunnen verlichten. Ik geloof daarbij in oplossingen op de lange termijn, niet in noodverbanden. De kern is in gesprek gaan met mensen, partijen samen te brengen en conflicten op te lossen én voorkomen. Waar nodig fungeer ik als stadsmarinier daarbij als breekijzer. Ik probeer altijd vooruit te kijken, te zoeken naar een duurzame oplossing waar de stad ook in de toekomst beter van wordt.

Contact

Adres: wijkpost West-Kruiskade 6a
E-mail:adm.siermans@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina