Publiekslocaties
Gepubliceerd op: 21-06-2018
Geprint op: 22-09-2020
https://www.rotterdam.nl/bestuur-organisatie/publiekslocaties/
Ga naar de hoofdinhoud

Het coronavirus heeft ook gevolgen voor de openingstijden van de loketten van de gemeente Rotterdam. Vanaf maandag 23 maart zijn de Publiekslocaties als Stadswinkels en Vraagwijzers minder uren open.

De gemeente dringt er bij de Rotterdammers op aan om alleen bij haar langs te komen als het echt nodig is. Anderen kunnen gebruikmaken van haar uitgebreide digitale dienstverlening.  Kom zeker niet langs als u gezondheidsklachten hebt die kunnen duiden op besmetting met het virus.  Maak zo veel mogelijk gebruik van onze digitale dienstverlening. Dat kan via de website. Of bel naar 14 010.

Afspraak maken kost geen geld

Er zijn bedrijven actief die aanbieden om u te helpen bij het maken van een afspraak bij de gemeente Rotterdam. Deze hulp is meestal niet gratis en mogelijk niet zonder financiële gevolgen. Het veiligste is om via de gemeente een afspraak te maken, hiervoor hoeft u geen extra kosten te maken. Heeft u hulp nodig bij het maken van een afspraak? Bel dan ons telefoonnummer 14 010.

Redenen beperkte openingstijden

De gemeente heeft de openingstijden van de gemeentelijke loketten om meerdere redenen aangepast. Een belangrijke reden is dat minder Rotterdammers de afgelopen weken bij de gemeente langskomen voor burgerzaken. Bovendien komt een groeiend aantal bezoekers niet opdagen bij hun afspraak.  Verder kan een toenemend aantal medewerkers hun werk niet meer doen omdat ze (milde) ziekteverschijnselen hebben, zoals verkoudheid.
Dit geeft meer werkdruk voor de collega’s die nog wel werken. 

Op de veertien publiekslocaties vindt u één of meer verschillende loketten. Kijk voor de gewijzigde openingstijden op de pagina van het loket.

Huisregels

Om het verblijf in onze gemeentelijke panden voor bezoekers en medewerkers zo prettig mogelijk te houden gelden de volgende huisregels:

 • Geleidehonden zijn welkom. Andere (huis)dieren blijven buiten.
 • Om er voor te zorgen dat de ontvangstruimte schoon en netjes blijft, vragen wij u om hier niet te eten of te drinken.
 • Het gebruik van een rolstoel of scootmobiel is toegestaan. Andere vervoersmiddelen zoals (roller)skates, step of een skateboard blijven buiten of doen we in een locker.
 • Drugs en geopende verpakkingen alcoholische drank mogen niet mee naar binnen.
 • Telefoneren mag in de daarvoor bestemde ruimte.
 • Met zijn allen zorgen we ervoor dat we ons fatsoenlijk gedragen tegenover elkaar. Agressie en geweld zijn niet toegestaan.
 • We spreken elkaar aan als onze houding of ons gedrag niet correct is.
 • Hou de sfeer positief. Hinderlijke samenscholing is niet toegestaan.
 • Met zijn allen zorgen we ervoor dat we niet tot overlast zijn voor de andere bezoekers en medewerkers.
 • Voor uw en onze veiligheid maken wij beeld- en/of geluidsopnamen. Met het binnentreden en het lezen van deze huisregels geeft u hiervoor toestemming.
 • Voor privédoeleinden mag u zelf ook geluidsopnamen maken van uw gesprek met de medewerker, overleg dit vooraf even met de medewerker. Voor het maken van beeldopnamen (foto’s of film) moet u, in verband met de privacy van onze bezoekers en medewerkers, vooraf toestemming vragen.
 • Sinds 1 augustus 2019 geldt in overheidsgebouwen een verbod op het dragen van gezichtsbedekkende kleding. Het gaat bijvoorbeeld om een integraalhelm, een bivakmuts, een boerka of een nikab. Daarom mag u met gezichtsbedekkende kleding onze locaties niet in. Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Waar vind ik de dichtstbijzijnde stadswinkel?

Bekijk op de kaart hieronder waar de dichtstbijzijnde stadswinkel zich bevindt:

\