Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 12 min

Aanpak verzakkingen in Tussenwater

De gemeente werkt aan een goede oplossing voor de verzakkingen in Tussenwater. Het plan, waarin staat wat de komende jaren gedaan moet worden, wordt nu uitgevoerd.

In de aanpak Tussenwater werkt de gemeente samen met Evides Waterbedrijf en Stedin Netbeheer. Het werk is verdeeld in 3 gebieden. Gebieden 1, 2, 3A, 3B, 3C, 3D, 3E en 3F zijn klaar. 

Vanaf vrijdagmiddag 21 juli tot en met vrijdag 4 augustus vinden er geen werkzaamheden plaats in verband met de bouwvakantie. Op maandag 7 augustus start de aannemer met de onderhoudswerkzaamheden in werkgebied 3G, aan de Lokkertsemolenweg. Dat werk duurt waarschijnlijk tot en met vrijdag 29 september 2023. In het vierde kwartaal van 2024 zijn de werkzaamheden in het hele werkgebied 3 klaar.

Wat we gaan doen

Het riool is aan vervanging toe. Elke woning is aangesloten op het riool. Als u de afwas doet of het toilet doorspoelt, wordt dat netjes afgevoerd. De aansluiting van de woning naar het riool heet de huisaansluiting en hoort bij de woning. Het is slim om de huisaansluiting tegelijkertijd met het riool te vervangen. Zo voorkomt u problemen in de toekomst. Als u de eigenaar van de woning bent, heeft u hierover een brief gekregen van de gemeente. 

Stappen

Speelplekken in Tussenwater

De speelplekken in Tussenwater worden ook aangepakt. Net voor de coronamaatregelen hebben we een inloopavond over de speelplekken georganiseerd. Schoolkinderen hebben verschillende ontwerpen gemaakt en bewoners konden tijdens deze avond input geven.

Na de inspraakronde zijn 2 van de 6 speelplekken afgevallen: de speellocaties langs het Oostzijdsepad tussen de Noordzijdsedijk (locatie 5) en tussen de Nieuwe Wetering en de Platte Drogedijk en de Platte Molendijk (locatie 4). Een voorstel voor een speelplek aan de Westzijdsedijk (locatie 3A) is niet doorgegaan. Nieuw speelelement is een trekvlot/hangbrug vanaf de Hoogvlietsekerksingel naar basketbalveld (locatie 0). Er zijn wensen voor een 7e speelplek. Bewoners, die rond die locatie wonen, krijgen de mogelijkheid om daarover hun mening te geven.

Actueel

Plattegrond verbeteringen mobiliteit en groen

Op de plattegrond hieronder zijn de verbeteringen te zien die aangebracht worden in de hele wijk op het gebied van inrichting van de straten en het groen. Daarbij gaat het bijvoorbeeld over doorstroming, parkeren, maatvoering om bijvoorbeeld snelheidsbeperking te krijgen en over extra groen in de wijk.

Let op: Onderstaande plattegrond geeft niet het volledige beeld van de verbeteringen: tijdens de uitvoering en naar aanleiding van nagekomen opmerkingen zijn nog aanvullingen of wijzigingen mogelijk.

In de wijk komen zes verschillende bomen:

  • De magnolia Galaxy
  • De Pyrus calleryana
  • De Robina pseudoacacia
  • De Koelreuteria
  • De Prunus
  • De Cercidiphyllum

Vragen en antwoorden

Opvragen van oude nieuwsbrieven en verslagen

U kunt oude nieuwsbrieven en verslagen van klankbord-overleggen opvragen en per e-mail ontvangen. Stuurt u dan een e-mail waarin u duidelijk aangeeft wat u wilt ontvangen naar tussenwater@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.

Rotterdam Aan de slag!-app

Volg dit project via de Rotterdam Aan de slag!-app. Die is gratis te downloaden. U kunt de app downloaden via de Appstore of Playstore, volg het project Aanpak Tussenwater.
U ontvangt dan alle updates direct op uw mobiele apparaat.
•    Download de Rotterdam Aan de Slag! app voor iOs. Link opent een externe pagina
•    Download de Rotterdam Aan de Slag! app voor Android. Link opent een externe pagina
Heeft u geen mobiel apparaat? Geen probleem! Er is ook een webversie. Link opent een externe pagina

Meer informatie en contact

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de aanpak verzakkingen Tussenwater?