Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 6 min

25.800 lantaarnpalen vervangen

De gemeente vervangt 25.800 van de 93.000 lantaarnpalen in Rotterdam. Deze palen zijn 40 jaar of ouder. Eind 2030 zijn we klaar. Wilt u weten wanneer er lantaarnpalen bij u in de buurt vervangen worden? Kijk dan in de planning verderop op deze pagina.

Lantaarnpalen moeten na 40 jaar vervangen worden. Omdat ze dan minder veilig kunnen zijn. Ook zijn de normen voor veiligheid en elektrische installatie veranderd. Veel van deze oude palen uit de jaren 70 en 80 voldoen niet meer aan deze normen.

De oude lantaarnpalen hoeven niet allemaal in één keer vervangen te worden. Dat kan ook niet. We controleren deze lantaarnpalen wel vaker. En hebben de lantaarnpaal en de armatuur (het deel met de lamp erin) dubbel geïsoleerd.

Het vervangen van een lantaarnpaal

Twee fases

Het vervangen gebeurt in twee fases. De eerste fase bestaat uit het vervangen van de lantaarnpalen die het minst goed uit inspectierondes naar voren komen. Het vervangen van deze masten duurt tot eind 2023. In de tweede fase zijn de overige lantaarnpalen uit de jaren 70 en 80 aan de beurt.

Planning

  • Tot en met 9 juni vervangen we lantaarnpalen in Kralingen-Crooswijk. 
  • Daarna is Noord aan de beurt en vervangen we daar van 12 juni tot en met 7 juli de lantaarnpalen.

Nachtwerkzaamheden

Soms is het nodig de werkzaamheden in de avond en nacht uit te voeren, zoals bij drukke doorgaande wegen waar overdag niet gewerkt kan worden.

Planning nachtwerkzaamheden

  • 5 tot en met 9 juni - week 23:
    Kralingseweg en Kralingse Zoom.
  • 3 tot en met 7 juli - week 27:
    Bentinckplein, Stadhoudersweg, Statenweg en Schieweg.
Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen zien

Vragen en antwoorden

Meer informatie

Heeft u vragen of klachten over de werkzaamheden? Staat het antwoord niet bij de vragen en antwoorden? Stuur uw vraag of klacht naar: lichtmastvervangingsb@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina of bel 14 010.