Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 6 min

Zestienhovensekade

De gemeente is 14 augustus gestart met het onderhoud en de herinrichting van het westelijk deel van de Zestienhovensekade, tussen het Neel Gijsenpad en de T-splitsing bij Naaktgeboren. Het werk duurt tot april 2024.

De werkzaamheden zijn voor eind april 2024 klaar. 

De geplande werkzaamheden van fase 2D (de kruising op de T-splitsing bij Naaktgeboren, tegenover huisnummer 115) stellen we uit. We vervangen de kruising dus (nog) niet. Als het zo ver is, ontvangt u hierover een brief. De kruising verandert dan niet in een rotonde. Daar is te weinig ruimte voor.

Uitnodiging inloopmoment 

U bent van harte welkom bij het inloopmoment over de afsluiting van dit project bij Dansschool Coolibri. De koffie en thee staat klaar en we serveren gebak. Loop binnen wanneer het u schikt voor het stellen van vragen of om een gezellig praatje te maken.

Wanneer: Donderdag 11 april 2024.
Tijd: Tussen 16.30 uur en 18.00 uur.
Waar: Coolibri, Zestienhovensekade 176A .

Fasering

In 2021 en 2022 is al gewerkt aan de straat, dat was fase 1.  
Fase 2 is in vier delen opgesplitst, deze planning kan wijzigen door onvoorziene omstandigheden zoals het weer:

  • Fase 2a - maandag 14 augustus tot en met dinsdag 24 oktober:
    Huisnummers 235 tot en met 271
  • Fase 2b – woensdag 25 oktober tot en met vrijdag 22 december 2023:
    Huisnummers 229 tot en met 167
  • Fase 2c – maandag 8 januari 2024 tot en met 5 april 2024:
    Huisnummers 163 tot en met 121

Bereikbaarheid en parkeren

Waar we aan het werk zijn, kan rijdend verkeer de straat niet in. Met borden leiden we het verkeer om. Ook kunt u er niet parkeren. Helaas is het niet mogelijk tijdelijke parkeerplekken te maken op een andere plaats. 

Invalidenparkeerplaats, verhuizing of andere vraag?

Hebt u een invalidenparkeerplaats, gaat u verhuizen of hebt u een andere vraag? Belt of mailt u ons, dan zoeken we een oplossing.

Vragen en antwoorden

Bereikbaarheid

Waar we aan het werk zijn, kan geen verkeer de straat in. Ook kunt u dan niet parkeren. Met borden leiden we het verkeer om. We werken steeds maar aan een kort stukje straat zodat uw wijk zo goed mogelijk bereikbaar blijft.

Vuilnis ophalen

Als uw straat opgebroken is, kunt u uw container plaatsen aan het begin of het eind van het deel waar we werken. De ondergrondse container blijft gewoon bereikbaar.

Geveltuinen

Een tuintje vlak langs uw gevel, is een ideale manier om water van hoosbuien af te voeren. Wilt u een geveltuintje aanleggen? Dit is uw kans. Geef het aan ons door, dan maken we een mooi randje voor u. Let op: een geveltuin kan alleen als er nog 2 meter trottoir overblijft. Kijk voor meer informatie op de pagina Geveltuinen.

Wateroverlast voorkomen

Vaak ontstaat er na de aanleg van nieuwe riolering wateroverlast in kruipruimtes en kelders. Dat komt doordat de oude rioolbuizen in de loop der jaren poreus zijn geworden en water uit de grond opnamen. We adviseren u om dat goed in de gaten te houden, zodat u snel kunt ingrijpen en uw kruipruimte ophogen of uw kelder waterdicht maken. Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. Meer informatie op de pagina Waterloket, zie onder Veelgestelde vragen, Folders over water en riolering.

We adviseren u ook op uw terrein zoveel mogelijk voor goede afwatering te zorgen. Door de heftigere en langdurigere buien van de laatste jaren, kampt Rotterdam regelmatig met wateroverlast. De gemeente kan dat niet alleen oplossen, door ingrepen in straten en parken. Daarom verzoeken we u om in uw tuin minder tegels en meer groen aan te leggen, of een regenton te plaatsen, een geveltuin aan te leggen of een groen (garage)dak te nemen. Voor veel van deze opties kunt u subsidie aanvragen. Kijk wat we samen kunnen doen op rotterdamsweerwoord.nl. Link opent een externe pagina.

Speelplekjes

De driehoekige speelplek aan het begin van de Neel Gijsenstraat wordt in 2023 of 2024 opgeknapt, die valt buiten dit project. We hebben al wensen voor deze speelplek opgehaald, we nodigen u op een later moment uit om over het ontwerp mee te denken. 

Vragen over de werkzaamheden van Stedin of Evides?

Mail naar Marieke van den Berg: mberg2@heijmans.nl. Link opent een externe pagina van aannemer Heijmans. Dit is de aannemer van Stedin en Evides.

Bij calamiteiten kunt u contact opnemen met:
Storingsnummer van Stedin: 0800 90 09. (gratis)
Storingsnummer van Evides: 0900 07 87.

Meer informatie via de BouwApp

Het laatste nieuws volgen over de werkzaamheden en gemakkelijk uw vragen stellen? Dat kan via de BouwApp, die u downloadt via de App Store en Google Play. Zoek op 'Groot onderhoud Zestienhovensekade-West'. Klik op Volgen. Dan ontvangt u automatisch nieuwe berichten over het werk.

Inrichtingsplan

Het inrichtingsplan van het westelijke deel van de Zestienhovensekade kunt u inkijken via de BouwApp.

Omgevingsmanager

Omgevingsmanager Lilian Nijzink is uw contact tijdens de werkzaamheden. 
Via Lilian kunt u ook de gemeente en de aannemer bereiken.
Lilian is bereikbaar op werkdagen van 8.00 uur tot 17.00 uur via: