Oosterflank
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 27-07-2021
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/oosterflank/
Ga naar de hoofdinhoud

Oosterflank bestaat uit eengezinswoningen en (vooral lage) appartementencomplexen. Het is een wijk met woonerven. Tussen de huizenrijen en flats zijn singels en groenstroken met bomen aangelegd.

Oosterflank is in de jaren tachtig gebouwd en heeft meer dan 5.586 woningen en ruim 10.580 inwoners. De Evenaar en De Grote Beer zijn de hoofdwegen in de wijk. De wijk wordt ontsloten door de metro met de haltes Oosterflank en Alexander. Station Alexander is een NS Intercity station.

Openbare ruimte

In het oosten ligt de Capelseweg: een met veel groen omgeven weg die de gemeentegrens met Capelle aan den IJssel markeert. De wijk houdt ook in het zuiden op bij de gemeentegrens met Capelle, een groene buffer met sportvoorzieningen en uitloper van het Schollebos. Aan de westkant wordt Oosterflank begrensd door de metro langs de Prins Alexanderlaan.

Winkelen

In het noorden van Oosterflank ligt winkelgebied Alexandrium en het bedrijventerrein rond de Marten Meesweg. Winkelcentrum Alexandrium is het grootste winkelgebied van Rotterdam. Het winkelgebied Alexandrium bestaat uit drie delen: Alexandrium Woonmall, Alexandrium Megastores en het overdekte Alexandrium Shopping Center.

Voorzieningen

De wijk beschikt over uitstekende voorzieningen. Zo zijn er diverse basisscholen, middelbare scholen en peuterspeelzalen, een Huis van de Wijk (De Oriënt), zorg- en sportvoorzieningen, een sporthal, een tennis- en voetbalvereniging. Ook zijn er diverse speelplekken en voetbalveldjes. Het Semiramispark is een kleinschalig wijkpark aan de noordrand van de wijk.