Zwerfafval opruimen met te lenen afvalknijper
Gepubliceerd op: 28-06-2022
Geprint op: 17-08-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/knijperkast/
Ga naar de hoofdinhoud

Het is nu voor bewoners uit Crooswijk mogelijk een gratis afvalknijper te lenen uit een knijperkast om zwerfafval op te ruimen in hun buurt.

Op deze manier wil de gemeente Rotterdam het makkelijker maken voor bewoners om gebruik te maken van een afvalknijper om zwerfafval op te ruimen.

Met deze proef wil de gemeente onderzoeken of en hoe Rotterdammers gebruik maken van afvalknijpers, die via een kast in hun buurt te leen zijn, om zwerfafval op te ruimen. De proef duurt tot eind augustus. Daarna bekijkt de gemeente of de knijperkast in meerdere wijken komt te hangen en of we de kast kunnen verbeteren.

Waar hangt de knijperkast?

De knijperkast hangt buiten aan de muur van het Huis van de Wijk.

De knijperkast hangt aan het Huis van de Wijk aan de Isaäc Hubertstraat 153. Inwoners van Crooswijk die in de buurt wonen van de knijperkast of regelmatig in deze buurt zijn, kunnen een van de vier afvalknijpers lenen uit de kast. In de kast zijn ook vuilniszakken en te lenen handschoenen te vinden.

Meer informatie

Voor meer informatie over de proef kunt u terecht bij de wijkconciërge, Leon van der Schelling, e-mail l.vanderschelling@rotterdam.nl, telefoon 06 - 547 328 05.