Vervoer & Materieel
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 02-08-2021
https://www.rotterdam.nl/werken-leren/vervoer-materieel/
Ga naar de hoofdinhoud

Vervoer & Materieel biedt een totaalpakket aan (speciale) voertuigen en materieel. Deze afdeling heeft moderne werkplaatsen voor onderhoud, keuring, reparatie, bedrijfswageninrichting, schadeherstel, constructiewerk en aanpassing.

Vervoer & Materieel werkt volgens het principe van klantgerichte mobiliteitsservice. Dit betekent dat we een gedegen advies geven over de aanschaf en/of leasing van een (speciaal) voertuig of materieel. Daarbij gaan we uit van optimale mobiliteit tegen zo laag mogelijke exploitatiekosten. Onze klanten kunnen altijd rekenen op objectief advies.

We beschikken daarnaast over een verhuurwagenpark (250), inclusief speciale voertuigen zoals inzamel- en brandweervoertuigen.

Vervoer & Materieel wil vooroplopen met duurzaam en circulair werken, en daarmee het goede voorbeeld geven voor de gehele metropoolregio.

Alle voertuigen van de gemeente Rotterdam moeten uiterlijk 2030 een stuk schoner zijn dan nu. De gemeente vervangt voor die datum al haar personenauto’s, lichte en zware bedrijfswagens door elektrische, hybride of waterstofwagens (emissieloos). De afdeling Vervoer & Materieel speelt daarbij een belangrijke rol. Samen met onze partners werken we aan nieuwe ontwikkelingen op het gebied van duurzame mobiliteit. Al onze klanten profiteren optimaal van al onze kennis en ervaring.

In onze werkplaatsen werken we circulair. Dat houdt in dat we kapotte containers en bakken niet meer slopen. We demonteren ze en de vrijgekomen onderdelen gebruiken we mogelijk opnieuw.  We geven ook oude dienstvoertuigen een tweede leven. Ze krijgen een functie binnen de gladheidbestrijding. Hiermee besparen we een grote hoeveelheid materiaal.

Vervoer & Materieel heeft een eigen opleidingscentrum op het gebied van autotechniek en mobiliteit. Wij zijn een officieel erkend leerbedrijf van SBB. In samenwerking met scholengemeenschappen leiden we enthousiaste MBO studenten op tot (eerste) bedrijfsautotechnicus, technisch specialist, autoschadehersteller en autospuiter.
Onze leerlingen hebben als specialisme het materieel binnen het gemeentelijk wagenpark en werken direct in de praktijk met de nieuwste technieken in onze moderne servicewerkplaatsen.

Het opleidingscentrum verzorgt ook de scholing en bijscholing van medewerkers op het gebied van rijvaardigheid, voertuigkennis en veiligheid. Zo kunnen bijvoorbeeld de chauffeurs van Reiniging & Inzameling bij ons terecht voor hun ‘Nascholing Vakbekwaamheid code 95’. Dit hebben ze nodig om beroepschauffeur te blijven.

Alle voertuigen moeten volgens de richtlijnen van de fabrikant worden onderhouden en gerepareerd. Bij reparaties boven 150 euro moeten reparateurs altijd vooraf toestemming vragen aan de wagenparkbeheerders van Vervoer & Materieel. Zonder toestemmingsnummer vergoeden wij de gemaakte kosten niet.

Meer informatie

Vervoer & Materieel
Kleinpolderplein 5
3042 CE  Rotterdam
Postadres
Postbus 11011
3004 EA Rotterdam

010 - 267 86 00
Mobiliteit: 010 - 267 88 85
vervoerenmaterieel@rotterdam.nl

Servicewerkplaats Noord
Kleinpolderplein 5
3042 CE  Rotterdam
010 - 267 86 27

Servicewerkplaats West
Ringersstraat 7
3125 BP  Schiedam
010 - 267 77 40

Servicewerkplaats Zuid
Van Graftstraat 25
3088 GL  Rotterdam
010 - 267 77 25