Rotterdam Inclusief
Gepubliceerd op: 23-10-2020
Geprint op: 15-10-2021
https://www.rotterdam.nl/werken-leren/rotterdam-inclusief/
Ga naar de hoofdinhoud

Rotterdam Inclusief is er voor Rotterdammers die een steuntje in de rug kunnen gebruiken om te gaan of blijven werken. We coachen en begeleiden de 2.500 medewerkers met wie wij als gemeente een arbeidsrelatie hebben naar passend werk.

Zoals (oud-) WSW, Nieuw Beschut Werken, gemeentelijke garantiebanen, herplaatsingskandidaten. Daarnaast zijn wij er voor werkzoekenden, met of zonder bijstandsuitkering, die werkende weg een ontwikkelingsroute naar de reguliere arbeidsmarkt aflopen. Rotterdam Inclusief heeft daarbij de ambitie om een toonaangevend arbeid- en mensontwikkelbedrijf te zijn.

Ontwikkeling staat bij deze Rotterdamse aanpak centraal. Door leren en ontwikkelen te stimuleren, zorgt Rotterdam Inclusief ervoor dat iedereen duurzaam kan meedoen. Eigen ontwikkeling geeft plezier, trots en groei. Dat is goed voor de mens, voor de markt en voor de stad. Daarvoor bieden we mensen passend werk en coaching. En faciliteren we opdrachtgevers, binnen en buiten de gemeente. We maken hen warm om mensen die begeleid kunnen werken, een kans te bieden. Ieder mens moet naar vermogen kunnen meedoen en ieder mens kan zich ontwikkelen. We laten ons dan ook liever verrassen door mogelijkheden en talenten, dan afremmen door beperkingen.

Sociaal ondernemen met Rotterdam Inclusief

Rotterdam Inclusief creëert passend werk met en bij opdrachtgevers. Dit doen we op een van onze eigen werklocaties of op de locatie van de opdrachtgever. We kijken samen hoe we werkzaamheden anders kunnen inrichten en hoe we huidige medewerkers binnen bedrijfsprocessen beter tot hun recht kunnen laten komen. De plekken die daardoor ontstaan? Die vullen we in met onze medewerkers. Zodat ze kunnen leren en werken voor of in ondernemingen: de kans om aan de slag te gaan en om die talenten verder te kunnen ontwikkelen.

Rotterdam Inclusief verbindt de arbeidsmarkt van Rotterdam met onbekend talent. En daarmee helpen we de ambities van iedereen waarmaken. Inclusief dat wederzijdse, goede gevoel.

Samen zorgen we voor de verbinding. Tussen de ambities van opdrachtgevers en ondernemers en onze talenten. Zodat zij weer vol trots en zelfvertrouwen kunnen meedoen in de maatschappij. En de kans die ze krijgen komt Inclusief een wederzijds goed gevoel. Zo komt uw groei Inclusief een nieuwe kijk op uw medewerkers. En onze kennis en daadkracht om u daarbij te helpen is geheel Inclusief.

Meer weten of samenwerken met Rotterdam Inclusief? Neem dan contact op met een van onze accountmanagers.

Bij Rotterdam Inclusief leren, werken en ontwikkelen

Bent u een verwijzer, consulent of iets dergelijks en wilt u een Rotterdammer helpen om aan de slag te gaan of te blijven? Dan kunt u terecht bij het RI-Loket.

Het RI-loket is hét welkomstloket van Rotterdam Inclusief. Alle nieuwe aanmeldingen van zowel medewerkers als deelnemers die bij Rotterdam Inclusief komen werken, leren en/of ontwikkelen vindt via dit loket plaats vanuit het 1-loketprincipe. Het RI-Loket verzorgt overzichtelijk en professioneel het gehele traject van aanmelding, diagnose en matching. En zorgt voor uniformiteit van werken voor iedereen die gebruik maakt van de diensten van Rotterdam Inclusief. Ook is het RI-Loket een informatieloket voor aanbiedende partijen om de verschillende mogelijkheden voor medewerkers en deelnemers te bespreken. 

Wilt u meer weten over hoe het RI-loket werkt en wat het voor u kan betekenen? Neem dan contact op met het RI-loket via telefoon 010 - 267 60 06 of per e-mail: RI-Loket@rotterdam.nl.

Werk en Inkomen

Rotterdam Inclusief is een directie van het cluster Werk en Inkomen binnen de gemeente Rotterdam. De werkwijze van Rotterdam Inclusief sluit aan bij het beleid van Mensenwerk; eerlijke (ontwikkel)kansen voor iedereen. Inmiddels werken er bij Rotterdam Inclusief meer van 2.500 uitvoerende medewerkers. Deze medewerkers vallen onder (oud-)WSW, Nieuw Beschut Werken, gemeentelijke garantiebanen en HPK (herplaatsingskandidaten).

Beschut werken biedt medewerkers van Rotterdam Inclusief een veilige omgeving waar zij met begeleiding kunnen functioneren. De werkzaamheden binnen het beschut werken variëren van het verzorgen en gebruiksklaar maken van planten tot het verpakken van producten en assemblage van onderdelen.

Waar werkt Rotterdam Inclusief?

Rotterdam Inclusief heeft zelf verschillende werklocaties waar medewerkers beschut aan de slag gaan met mooie opdrachten voor opdrachtgevers: het Zuidlaardermeer, de Bovendijk, Dwarsdijk en Slinge.

  • Zuidlaardermeer, Zuidlaardermeer 10, 3068 KL Rotterdam
  • Bovendijk, Bovendijk 100, 3045 PC Rotterdam
  • Colosseumweg, Colosseumweg 450, 3075 JZ Rotterdam
  • Slinge, Zuiderparkweg 300, 3086 SE Rotterdam

Het merendeel van onze medewerkers wordt in een groep of individueel gedetacheerd bij opdrachtgevers. Zij werken op externe locaties, zoals kringloopwinkels (Rataplan, ‘t Goed), diverse (basis-)scholen, Verstegen enzovoorts.