Bomenroute
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 29-07-2021
https://www.rotterdam.nl/vrije-tijd/bomenroute/
Ga naar de hoofdinhoud

De verborgen verhalen van zo’n twintig monumentale en bijzondere bomen komen tot leven met een augmented reality bomenroute. De gemeente Rotterdam heeft een 4 km lange wandelroute gemaakt langs deze bomen met een verhaal in het centrum.

Met uw eigen smartphone en op eigen gelegenheid volgt u de route door de stad.

Verhalen komen tot leven

De bomendokter van Rotterdam is onderweg als gids in hologram te zien bij bijzondere locaties. Hij neemt u mee in de wereld achter de stadsbomen waar u langs wandelt. Op verschillende locaties is ook augmented reality toegevoegd, waardoor verhalen nog meer tot leven komen.

U ziet bijvoorbeeld hoe de Lijnbaanplataan voor het bombardement op Rotterdam in de achtertuin stond van het voormalige Coolsingelziekenhuis. U kunt bekijken hoe de bomen op het dak van de Kruispleingarage groeien, hoe het Dakbos op het Depot van Museum Boijmans is aangelegd of hoe de waterberging in elkaar zit bij de Museumparkgarage.

De route zit vol met historisch materiaal, oude foto’s, oud filmmateriaal, maar ook 3D-objecten waardoor u bijvoorbeeld ziet hoe ‘druk’ het is in de Rotterdamse ondergrond.

Gratis route downloaden op uw telefoon

De route is beschikbaar in de Must See app. Deze is eenvoudig en gratis te downloaden in de App Store en de Google Play Store.

Liever zonder telefoon op stap?

U kunt de route langs 21 bijzondere en monumentale bomen hieronder ook downloaden en uitprinten. De download biedt het kaartje en de bijbehorende informatie over de bomen en andere bezienswaardigheden. De route start op Rotterdam Centraal en duurt ongeveer 1,5 uur.