Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 22 min

Uitvaart

Rotterdam, stad met veel culturen, geloven en eigenzinnigheid. Dat is terug te zien op de gemeentelijke begraafplaatsen en het crematorium. We begraven en cremeren op een manier die bij de overledene past. Houd uw dierbaren dichtbij.

Locaties begraven en cremeren

Elke uitvaart is uniek. Wij helpen mee om het afscheid zo goed mogelijk te laten verlopen. Zo veel mogelijk volgens uw wensen en tegen lage prijzen. Dat is waar wij voor zorgen. Onze begraafplaatsen hebben allemaal hun eigen sfeer. Van groots en weids naar ingetogen en met een dorps karakter. Op alle locaties werken wij met aandacht en respect voor mensen, graven en natuur.

Er zijn 11 gemeentelijke begraafplaatsen. Van de monumentale begraafplaats Crooswijk tot de modernere begraafplaats en crematorium Hofwijk.

Er zijn 4 oude begraafplaatsen waarop geen nieuwe graven meer worden uitgegeven. Dat zijn de begraafplaatsen Oud-Hoogvliet, Oud-Overschie, Oud-Schiebroek en Oud-Pernis. Op Oud-Hoogvliet en op Oud-Overschie zijn wel bijzettingen in familiegraven mogelijk.

Herdenkingsplaats Hartenbus met een perk rode bloemen op een begraafplaats.
De hartenbus, een brievenbus op de Zuiderbegraafplaats waar mensen een boodschap aan een overleden dierbare kunnen posten. Foto: David Rozing

Een overzicht van de contactgegevens van de locaties van de gemeentelijke begraafplaatsen en het gemeentelijke crematorium en de mogelijkheden per locatie

Direct regelen

Tarieven en menukaart Bij Hofwijk

Tarieven

De kosten voor een begrafenis of crematie, leest u in het informatieblad 'Uitvaarttarieven'. Daarin staan de meest voorkomende tarieven. 
Maar er bestaan nog meer mogelijkheden. Heeft u specifieke vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de medewerkers van de betreffende begraafplaats. De contactgegevens staan bij Locaties begraven en cremeren.

Menukaart

In de menukaart Bij Hofwijk staan de mogelijkheden op het gebied van hapjes en drankjes voor wanneer u een afscheid op Hofwijk moet regelen. De arrangementen zijn met zorg voor u samengesteld. In overleg is het ook mogelijk om een eigen arrangement samen te stellen. Informeer gerust naar de mogelijkheden.  

Diversen

Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen zien

Vragen en antwoorden

Meer informatie

Administratiekantoor Begraven en Cremeren Rotterdam
Kerkhoflaan 1-5
3034 TA Rotterdam
Telefoon 010 489 34 34
info@begraafplaatsen.rotterdam.nl. Link opent een externe pagina
info@crematorium.rotterdam.nl. Link opent een externe pagina