Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 7 min

Tegen racisme en discriminatie

Discriminatie is bij wet verboden maar komt nog steeds voor. Rotterdam vindt dat niet acceptabel en zet zich op verschillende manieren in om discriminatie tegen te gaan. Door niet weg te kijken, maar het uit te spreken. Zo treden we samen op tegen discriminatie. Zie het, zeg het, meld het.

Persoonlijke verhalen

Zie het

Discriminatie bestaat in allerlei vormen. Afgewezen worden voor een baan omdat een persoon een beperking heeft of de toegang tot een discotheek worden geweigerd omdat iemand een donkere huidskleur heeft. Maar ook de opmerking over waar je nu werkelijk vandaan komt, kan discriminerend zijn.

Zeg het

Door er iets van te zeggen laten mensen weten dat zij discriminatie niet accepteren. Dat kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld op straat als iemand uitgescholden wordt. Maar ook als een oom op een verjaardag een racistische grap maakt. Lach niet mee maar spreek het uit. Maar zorg er wel altijd voor dat je veilig bent.

Meld het

Melden heeft altijd zin voor wie gediscrimineerd wordt. Door discriminatie te melden krijg u de juiste steun en advies. Ook als u zelf niet wordt gediscrimineerd maar wel een melding maakt. Meld een incident bij de werkgever, de politie, of bij antidiscriminatiebureau Radar. Link opent een externe pagina. Maak gemakkelijk een melding via de Discriminatiemelder app. Download de app in de App Store. Link opent een externe pagina of Google Play. Link opent een externe pagina.