Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 25 min

Stevige Start

In Rotterdam worden elk jaar ongeveer 8.000 baby's geboren. We willen deze kinderen een stevige start bieden: een gezonde geboorte en een veilige en kansrijke plek om op te groeien.

Dit doen we met het actieprogramma Stevige Start en de coalitie Stevige Start. Deze pagina is bedoeld voor professionals en organisaties uit de geboortezorg en het sociale domein en belangstellenden.

Optimale kans op een goede toekomst

In Rotterdam worden elk jaar te veel kinderen te vroeg geboren of met een te laag geboortegewicht. Of zij groeien op in kwetsbare omstandigheden.

Ieder kind verdient de best mogelijke start van zijn of haar leven en een optimale kans op een goede toekomst. Gezondheid voor, tijdens en na de zwangerschap zijn belangrijke voorspellers voor lichamelijke en geestelijke gezondheid voor de rest van het leven. De eerste 1.000 dagen zijn bepalend voor een stevige start van een nieuw kinderleven. Daarnaast kunnen een ongezonde zwangerschap of kwetsbare omstandigheden in de eerste 4 jaar van een kind blijvend de lichamelijke, geestelijke en sociaal-emotionele gezondheid van een kind schaden. Deze kinderen kunnen achterstanden oplopen, die zelfs nog bij volgende generaties negatieve gevolgen hebben.

Coalitie Stevige Start

Alleen samen kunnen we elk kind in Rotterdam een stevige start geven. Daarom werken professionals en organisaties uit de geboortezorg en het sociale vakgebied samen in de coalitie Stevige Start.

In deze video is te zien hoe de coalitie Stevige Start samenwerkt om Rotterdamse kinderen een stevige start te geven.

Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen zien

Nieuws

Nieuwsbrief

Lees het laatste nieuws van de coalitie Stevige Start. 

Projecten

De coalitie Stevige Start wil Rotterdamse kinderen een stevige start in het leven geven. Op deze pagina zijn de initiatieven van Stevige Start verzameld.

Gemeente Rotterdam

Het programmateam Stevige Start ondersteunt de coalitie in de uitvoering van de werkagenda.

Coalitie Stevige Start

Meer informatie

Heeft u vragen, wilt u meer informatie of aansluiten bij bijeenkomsten? Stuur dan een e-mail naar stevigestart@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.