Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Realiseer een idee

Mooie plannen worden nog mooier als men samenwerkt. Heeft u een goed idee voor een (maatschappelijk) initiatief? Samen met de buren, een bevlogen ondernemer of iemand van de gemeente gaat u zó aan de slag.

Kijk hieronder wie uw ideale samenwerkingspartner is.

Laat u inspireren

Wilt u iets doen voor uw straat, buurt, wijk, of stad? Wij hebben verschillende voorbeelden van initiatieven voor u op een rijtje gezet. Laat u inspireren!

CityLab010

CityLab010 is de Rotterdamse energiebron waar goede ideeën werkelijkheid worden. Heeft u een idee of initiatief om de stad te ontwikkelen en deze nog aantrekkelijker of mooier te maken?  Dien een projectplan in bij CityLab010 en maak kans op een startbudget!

Bewonersinitiatief

Wilt u meer invloed op wat er gebeurt in uw wijk? Denk en doe dan mee! Rotterdammers met een goed idee voor hun buurt kunnen subsidie aanvragen. Link opent een externe pagina om hun idee te realiseren. Dit noemen we een bewonersinitiatief. Denk dan bijvoorbeeld aan een lampionnenoptocht in de buurt, het opknappen van een sportveld of een spelletjesmiddag voor jong en oud. U kunt uw plan uitwerken samen met andere bewoners, maar ook met een stichting, vereniging of bijvoorbeeld een winkelier in de wijk.

Burgerinitiatief

Heeft u een goed idee voor Rotterdam? Het kan over veel dingen gaan: een gebied beter bereikbaar maken of de markt naar een slimmere plek verplaatsen? Overtuig de gemeenteraad met uw idee. Als zij instemmen neemt de gemeente de uitvoering voor haar rekening.

Opzoomeren

Goed contact met uw buren draagt bij aan een prettige sfeer in de straat. Organiseer een straatfeest of knap samen de straat op. Klinkt goed? Vraag een subsidie aan. Link opent een externe pagina bij Stichting Opzoomer Mee en ga aan de slag!

Right 2 Challenge

Denkt u dat u het buurthuis beter kan beheren dan de gemeente? Of het park efficiënter kunt onderhouden? Dat het voor hetzelfde geld beter kan? Daag de gemeente uit met uw plan en verbeter de stad!

Initiatievenloket

Als u het idee heeft dat uw initiatief nergens bij past dan bent u hier bij het juiste loket. Vul het contactformulier in en wij helpen u verder.