Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 5 min

Pitcher Perfect 010

Hebt u een leuk idee voor een kunst- of cultuurproject? Pitch uw plan tijdens een Pitcher Perfect 010 avond en maak kans om uw project te realiseren!

De cultuursector is zichzelf steeds aan het heruitvinden en vernieuwen. Pitcher Perfect 010, initiatief van gemeente Rotterdam, speelt hierop in als unieke, laagdrempelige vorm van projectfinanciering zonder inhoudelijke criteria of jury. Tijdens een Pitcher Perfect 010-avond vertelt u in vijf minuten waarom u met uw plan het verdient om subsidie te krijgen. Het totaalbedrag is 90.000 euro die wordt verdeeld over maximaal 20 pitchers. U kunt zo een maximumbedrag van 10.000 euro krijgen voor uitvoering van uw project. De inschrijving voor de eerstvolgende ronde start 1 september 2024. Wees er snel bij want alleen de eerste 20 aanvragen die voldoen aan de voorwaarden nodigen we uit om een pitch te geven over het project.

Illustratie voor Pitcher Perfect 010

Pitchavonden in mei en oktober

De pitchavonden vinden twee keer per jaar plaats. U kunt u steeds in de maanden maart en september inschrijven. Projecten mogen op het moment van de pitchavond nog niet zijn gestart. De eerstvolgende pitchavond staat gepland in oktober 2024

Pitcher Perfect 010 is openbaar voor publiek en gratis.
Meld u hier aan voor Pitcher Perfect 010. Aanmelden kan vanaf 1 september 2024.

Negen winnaars 12e editie Pitcher Perfect

Op donderdagavond 18 april 2023 waren er 20 pitchers met hun ideeën. Het leverde een avond op met een divers aanbod.

Deze keer onder andere een EP release van 2 jonge zussen van 13 en 14 jaar oud die jonge, groeiende artiesten en ondernemers uit IJsselmonde willen betrekken bij hun project, de organisatie van een spooktocht in het Kralingse Bos en het maken van een korte film om meer bewustzijn te creëren over huiselijk geweld.

De pitchers zelf  bepalen de winnaars en helpen hen zo een volgende stap te zetten in hun carrière. De negen blije -toekomstige- Rotterdamse cultuurmakers gingen met een geldbedrag naar huis.

En de winnaars zijn:

  • Bloemenstank Korte Film - Charlotte van den Broeke.
  • De Laatste Man: Het verhaal van FC Maense - Manuel Rosa & Paulo Lopes.
  • De Nieuwe Voorouder Podcast - Esther Nijhove.
  • Momo&Cici EP Release - Momo&Cici.
  • Senior Art - Shanee de Deus Neves.
  • Talent Reels - Sergio & Ruben.
  • Hengel - Ricardo dos Santos.
  • Artist Lounge - Rass King.
  • Schipper Mag Ik Overvaren - Nani Alves.
Winnaars van Pitcher Perfect0 10 april 2024. Foto: Frank de Roo
Alle winnaars van Pitcher Perfect0 10 april 2024. Foto: Frank de Roo

Lees de verhalen van pitchers uit voorgaande edities

Meer informatie