Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 3 min

Pitcher Perfect 010

Heeft u een leuk idee voor een kunst- of cultuurproject? Schrijf nu in, pitch uw plan tijdens Pitcher Perfect 010 en hoor direct of u subsidie krijgt!

De cultuursector is zichzelf steeds aan het heruitvinden en vernieuwen. Pitcher Perfect 010, initiatief van gemeente Rotterdam, speelt hierop in als unieke, laagdrempelige vorm van projectfinanciering zonder inhoudelijke criteria of jury. Tijdens een Pitcher Perfect 010-avond vertelt u in vijf minuten waarom u met uw plan het verdient om subsidie te krijgen. Het totaalbedrag is 90.000 euro die wordt verdeeld over maximaal 20 pitchers. U kunt zo een maximumbedrag van 10.000 euro krijgen voor uitvoering van uw project. De inschrijving voor de eerstvolgende ronde start op 1 maart 2023. Wees er snel bij want alleen de eerste 20 aanvragen die voldoen aan de voorwaarden nodigen we uit om een pitch te geven over het project.

Illustratie voor Pitcher Perfect 010

Pitchavonden in mei en oktober

De pitchavonden vinden twee keer per jaar plaats. U kunt u steeds in de maanden maart en september inschrijven. Projecten mogen op het moment van de pitchavond nog niet zijn gestart. De eerstvolgende pitchavond staat gepland op dinsdagavond in oktober 2023. 

Pitcher Perfect 010 is openbaar voor publiek en gratis.

Negen winnaars 10e editie Pitcher Perfect

Op dinsdag 16 mei 2023 waren er 19 pitchers met hun ideeën. Het aanbod was divers, van een workshop film maken voor jongeren tot een project om gedupeerde jongeren van de kinderopvang toeslagen affaire kennis te laten maken met verschillende cultuuruitingen . Tijdens deze feestelijke 10e Pitcher Perfect 010 vertelden pitchers uit eerdere edities tussen de pitches door hoe zij met de gewonnen subsidie hun plannen konden uitvoeren.
De pitchers zelf  bepalen de winnaars en helpen hen zo een volgende stap te zetten in hun carrière. Aan het einde van de avond gingen negen blije Rotterdamse cultuurmakers met een geldbedrag naar huis.

En de winnaars zijn...

  • VAN OVERLEVEN NAAR LEVEN – Stephanie Monteiro
  • WORKSHOP FILMMAKEN VOOR JONGEREN IN DE WIJK – Sherina Leerdam
  • KEEP IT REAL – Jonathan Weah
  • UNBLANOIR – Nabintou Djabi
  • LATEN WE PRATEN LIVESHOW – Glodi Mbwete
  • TECHNIEK ACROBATIEK – Annemieke van Dillen
  • LONG STORY SHORT – Kingsley Hout
  • DJOCY SANTOS MEETS THE WORLD – CULTURE, FOOD, TALKSHOW & MUSIC – Djocy Santos
  • CITYBRANDS – Mayra Castro Monteiro

De volgende editie van Pitcher Perfect is in oktober 2023. 

Lees de verhalen van pitchers uit voorgaande edities

Meer informatie