Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 4 min

Meeuwenplaat

Gemeente Rotterdam, Evides Waterbedrijf en Stedin Netbeheer werken van januari 2023 tot oktober 2025 in de wijk Meeuwenplaat in Hoogvliet. Het riool, de drinkwaterleiding, gasleiding en elektriciteitskabel worden vervangen.

Aannemer Siers is gestart met de werkzaamheden aan de Posweg en Heekstraat. Aansluitend werken zij aan het vernieuwen van de waterleidingen. U ontvangt van deze partijen een aparte nieuwsbrief over hun fasering. BAM Infra gaat verder met de rioolwerkzaamheden. Zij beginnen op dinsdag 30 mei in de Heekstraat. Voor de start van de werkzaamheden ontvangen bewoners uit de Heekstraat van BAM Infra praktische informatie over de werkzaamheden en de bereikbaarheid van de woningen.  Het project in Meeuwenplaat wordt in 12 fases uitgevoerd. In januari 2023 is de uitvoering van fase 1 gestart.

  • Fase 2C: Posweg, van begin januari tot half april 2024
  • Fase 3 : Heekstraat, eind mei tot eind juli 2023
  • Fase 4 : Posweg 92 tot en met 132, van half april tot eind mei 2024
  • Fase 6 : Posweg 148 tot en met 189, van eind mei tot half juli 2024
  • Fase 8: Posweg 204 tot en met 244, van half juli tot half september 2024
  • Fase X : Lengweg,van eind september tot half december 2024
  • Fase 10: Harderpad, begin januari tot eind januari 2025
  • Fase 11: Meervalpad, begin februari tot eind februari 2025
  • Fase 5: Alverstraat, van begin maart tot begin mei 2025
  • Fase 9: Alverstraat, van begin mei tot begin juni 2025

Samenwerking met nutsbedrijven

Tegelijk met de rioleringswerkzaamheden, voert aannemer Siers in opdracht van Evides Waterbedrijf en Stedin (gas en elektra) werkzaamheden uit aan de kabels en leidingen. Hierdoor kunnen we de overlast zoveel mogelijk beperken.

BAM Infra projecten-app

Volg dit project via de BAM Infra projecten-app. De app is gratis te downloaden vanuit de Play Store of App Store. In de app vindt u meerdere projecten van BAM Infra. Klik op de ster rechts van het project Meeuwenplaat fase 2 en het project zal bovenaan als favoriet blijven staan. Met de app blijft u op de hoogte van actuele wijzigingen en hier vindt u onze werkwijze en andere praktische informatie.

Maak ruimte voor de werkzaamheden


Om de straat en stoep weer netjes te maken, verwijderen we alle tegels in het openbaar gebied. We vragen uw medewerking zodat de aannemer zijn werk kan doen. Verwijder obstakels als deze in de openbare ruimte staan en snoei hagen terug tot de erfgrens. De gehele breedte van het trottoir moet vrij zijn om het werk uit te kunnen voeren en de buitenruimte weer netjes te maken.


Overhangend groen
Overhangende planten en heggen, en ook afrasteringen, kunnen de uitvoering van het werk belemmeren. Wij vragen u om deze vooruitlopend aan de werkzaamheden (tijdelijk) weg te halen of te snoeien. Heeft u een geveltuintje, dan is verstandig om zelf de planten uit te graven en na de werkzaamheden weer terug te planten.


Bereikbaarheid
Waar we werken, sluiten we de weg af. Er kan dan geen verkeer door. U kunt er ook niet parkeren. We vragen u uw auto ergens anders in de wijk te parkeren. Zo kunnen we veilig en vlot werken. Gele borden wijzen de omleidingsroute door de wijk. Met de politie, brandweer en ambulance zijn afspraken gemaakt. Zij kunnen de woningen altijd bereiken.


Parkeren
In het opgebroken gebied, waar de bestrating is verwijderd, komen rijplaten te liggen voor de brandweer en ambulance. Het is verboden om op deze rijplaten te parkeren. Heeft u een invalidenparkeerplaats? Neem dan contact op met de omgevingsmanager van het project. Dan zoeken we in overleg met u tijdelijk een andere parkeerplaats.


Werkdagen en werktijden
De aannemers werken in principe van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 uur en 17.00 uur. In uitzonderlijke gevallen werken ze langer door of in het weekend op zaterdag.


Huisvuil
De vuilniswagen kan de straten die opgebroken zijn niet bereiken. We vragen u uw container op de gebruikelijke dag buiten het werkvak te zetten. Ook is het ophalen van grofvuil niet mogelijk in de straten waar we werken. Neem voor meer informatie contact op met de gemeente via Rotterdam.nl/schoon. Of bel met het algemeen telefoonnummer 14 010.


Bijzondere omstandigheden
Bij een bijzondere gebeurtenis zoals een verhuizing of een uitvaart doen wij ons best om de straat alsnog tijdelijk toegankelijk te maken. Neem hiervoor contact op met de omgevingsmanager van het project.


Meldingen buitenruimte - MeldR

Voor reguliere meldingen buitenruimte heeft gemeente Rotterdam een andere app. Ziet u iets op straat dat niet hoort? Heeft u bijvoorbeeld last van hinderlijk geparkeerde fietsen of brommers bij u op de stoep? Is de lantaarnpaal in uw straat kapot? Is de afvalcontainer vol of ligt er afval naast een container? Dit kunt u melden via de MeldR-app aan de gemeente. Ook deze app is gratis te downloaden via de Appstore of Playstore. 

Vindt u een app op uw mobiele telefoon niet prettig? Dan kunt u uw melding ook doorgeven via de website MeldR. Link opent een externe pagina. Of door te bellen naar 14 010 en optie 3 te kiezen.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u nadere informatie? Stuur dan een e-mail naar meeuwenplaat@bam.com. Link opent een externe pagina of bel met de omgevingsmanager Renske Heijker op 06 229 604 31.