Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Maand van de Ondergrond

November stond in het teken van de Rotterdamse ondergrond. Ruim 900 mensen werden verwonderd door wat onze collega’s hen vertelden, lieten zien en wat zij konden ervaren. Ook kinderen konden dit jaar weer hun ogen uitkijken tijdens leuke workshops.

Meer dan 50 excursies, lezingen en films werden er georganiseerd. Bezoekers kregen een kijkje in de wereld onder hun voeten. Zij leerden bijvoorbeeld over archeologische vondsten, leidingtunnels en waterpleinen. Maar ook over wat er nodig is om onze ondergrond goed in te richten voor de biodiversiteit.

Bedankt en we hopen u weer te zien tijdens de Maand van de Ondergrond 2024!

Foto van een jonge vrouw die naar boven vanuit het donker. Boven in het beeld staan de woorden ‘Maand van de Ondergrond, Verwonder jezelf!’ Beeld: Endure Design

Wat is de Maand van de Ondergrond?

U staat er vast niet bij stil als u door de stad loopt, maar onder uw voeten ligt de grond vol. Denk aan kabels, leidingen, buizen, tunnels, vuilcontainers, waterbergingen en nog veel meer. Allemaal voorzieningen die onmisbaar zijn voor een moderne stad en haar bewoners. 

En het wordt er nog drukker, want steeds meer zaken vragen ruimte, ook onder de grond. Denk aan nieuwe woningen en meer groen. Maar ook aan voorzieningen waarmee we onze stad voorbereiden op klimaatverandering en aan nieuwe kabels en leidingen voor de energietransitie.

Hoe houden we Rotterdam leefbaar én bereikbaar? En hoe geven we al deze belangrijke zaken een plek in de ondergrond? We laten het u zien tijdens de Maand van de Ondergrond.