Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Bomenroute

Verborgen verhalen komen tot leven met een augmented reality bomenroute. Verhalen van zo’n twintig monumentale en bijzondere bomen.

De gemeente heeft een 4 kilometer lange wandelroute gemaakt langs deze bomen met een verhaal in het centrum. Met uw eigen smartphone en op eigen gelegenheid volgt u de route door de stad. De route start op Rotterdam Centraal en duurt ongeveer 1,5 uur.

Via de app beleeft u de route met augmented reality, in het Nederlands: Aangevulde realiteit. Het werkt zo: als de telefoon 'kijkt' naar iets in buurt, kan de app daar wat bij laten zien en horen. Soms via een QR-code.

De route is beschikbaar in de Must See app. Deze is gratis te downloaden in de App Store. Link opent een externe pagina en de Google Play Store. Link opent een externe pagina. Niet iedere telefoon is hier voor geschikt.

De route lopen zonder app of werkt de app niet op uw telefoon? Volg de route op website van IVN. Link opent een externe pagina.

Over de route in AR

De bomendokter van Rotterdam is onderweg als gids in hologram te zien bij bijzondere locaties. Hij neemt u mee in de wereld achter de stadsbomen waar u langs wandelt. Op verschillende locaties is augmented reality (AR) toegevoegd, waardoor verhalen nog meer tot leven komen.

U ziet bijvoorbeeld hoe de Lijnbaanplataan voor het bombardement op Rotterdam in de achtertuin stond van het voormalige Coolsingelziekenhuis. U kunt bekijken hoe de bomen op het dak van de Kruispleingarage groeien, hoe het Dakbos op het Depot van Museum Boijmans is aangelegd of hoe de waterberging in elkaar zit bij de Museumparkgarage.

De route zit vol met historisch materiaal, oude foto's, oud filmmateriaal, maar ook 3D-objecten waardoor u bijvoorbeeld ziet hoe 'druk' het is in de Rotterdamse ondergrond.