Realiseer een schitterend idee
Gepubliceerd op: 10-02-2020
Geprint op: 20-02-2020
https://www.rotterdam.nl/meedenken-doen/realiseer-een-idee/
Spring naar het artikel

Mooie plannen worden nog mooier als men samenwerkt. Heeft u een goed idee voor een (maatschappelijk) initiatief? Samen met de buren, een bevlogen ondernemer of iemand van de gemeente gaat u zó aan de slag.

Kijk hieronder wie uw ideale samenwerkingspartner is.

CityLab010

Een impressie van een daktuin.

CityLab010 is de Rotterdamse energiebron waar goede ideeën werkelijkheid worden. Heeft u een idee of initiatief om de stad te ontwikkelen en deze nog aantrekkelijker of mooier te maken?  Dien een projectplan in bij CityLab010 en maak kans op een startbudget!

Bewonersinitiatief

Jongeren actief op het Schouwburgplein

Heeft u een idee voor uw wijk? Wilt u samen met uw buren de straat vergroenen of een evenement organiseren? Vraag subsidie aan voor een bewonersinitiatief (vanaf 10.000 euro).

Burgerinitiatief

Jongeren actief op het Schouwburgplein

Heeft u een goed idee voor Rotterdam? Het kan over veel dingen gaan: een gebied beter bereikbaar maken of de markt naar een slimmere plek verplaatsen? Overtuig de gemeenteraad met uw idee. Als zij instemmen neemt de gemeente de uitvoering voor haar rekening.

OpZoomeren

Mensen planten gezamelijk bomen.

Goed contact met uw buren draagt bij aan een prettige sfeer in de straat. Organiseer een straatfeest of knap samen de straat op. Klinkt goed? Vraag een subsidie aan bij Stichting Opzoomer Mee (tot 10.000 euro) en ga aan de slag!

Right 2 Challenge

Bewoners op straat in gesprek met iemand van de gemeente

Denkt u dat u het buurthuis beter kan beheren dan de gemeente? Of het park efficiënter kunt onderhouden? Dat het voor hetzelfde geld beter kan? Daag de gemeente uit met uw plan en verbeter de stad!

Digitaal platform kleine kernen

een vrouw achter haar laptop.

Hoek van Holland, Pernis en Rozenburg gaan dit jaar experimenteren met een digitaal platform voor bewoners.

\