Subsidie lening woningverbetering
Gepubliceerd op: 06-02-2017
Geprint op: 19-02-2020
https://www.rotterdam.nl/loket/subsidie-lening-woningverbetering/
Spring naar het artikel

De gemeente geeft subsidie en lening voor verbetering van uw woning.

U vraagt de subsidie online aan via de knop 'subsidie aanvragen'. U logt in met uw DigiD (voor burgers) of eHerkenning (voor bedrijven).
Let op! Bij aanvragen met DigiD bent u persoonlijk verantwoordelijk.

Beschikbaar bedrag

De subsidie voor het uitvoeren van het verbeterplan is 45% van de kosten en maximaal € 3.000.

Verbeterplan

U kunt gratis hulp en advies krijgen vanuit de gemeente. Mensen die hulp geven heten eigenhuiscoaches. Zij geven tips over het onderhoud en de verbetering van uw woning. Ze maken met u een verbeterplan. Maar helpen ook met de het aanvragen van subsidie of een lening.

Het verbeterplan is de eerste stap van een onderhoudsplan. Het onderhoudsplan is een overzicht van de planning en begroting. Het gaat over het jaarlijks onderhoud van de volgende tien tot vijftien jaar. Het onderhoudsplan wordt tegelijk met het verbeterplan gemaakt.

Bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) kan voor de uitvoering van het verbeterplan een lening worden afgesloten.


Vereniging van Eigenaren

Een gebouw met een portiek- of galerijflat of een huis met een boven- en benedenwoning heeft een Vereniging van Eigenaren (VvE). Iedere eigenaar van een woning is hiervan lid. De VvE onderhoudt de gedeelde ruimten, zoals het dak, de gevels en het trappenhuis. De VvE vraagt daarom de subsidie aan.
De eigenaar van een appartement kan een speciale lening krijgen voor het verbeteren van de woning. De lening wordt wél door de eigenaar van het appartement aangevraagd.

De aanvraag is gratis.

Te uploaden documenten om een aanvraag te doen:

  • Nadat u online subsidie heeft aangevraagd, ontvangt u direct een ontvangstbevestiging per e-mail. Daarin staat ook uw dossiernummer.
     
  • Binnen 8 weken wordt een besluit genomen. Deze termijn kan één keer worden verlengd met 12 weken. Zo lang de subsidie-aanvraag niet compleet is, wordt de beslistermijn uitgesteld.
     
  • Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, ontvangt u een besluit met het bedrag en de voorwaarden. Hierin staat of u nog een verantwoording (vaststelling) moet inleveren.

Verbetering van uw woning

U vraagt de subsidie of lening om uw woning op te knappen aan, als:

  • u de eigenaar van een woning bent, én
  • u op een van deze lijsten met adressen staat:

subsidie geldig tot en met 30 juni 2021(pdf)

financiering geldig tot en met 31 december 2021(pdf)

Neem voor algemene vragen contact op of bel met het algemene informatienummer 14 010.

Heeft u vragen over het aanvragen van subsidie of over de afhandeling van uw aanvraag? E-mail naar het team Subsidieadministratie of bel (010) 267 48 50.

\