Melding filmopname
Gepubliceerd op: 18-04-2019
Geprint op: 29-09-2022
https://www.rotterdam.nl/loket/melding-filmopname/
Ga naar de hoofdinhoud

De Rotterdam Film Media Office is het eerste aanspreekpunt voor alle film- en mediaproducenten die opnamen willen maken in (regio) Rotterdam.

In 4 stappen naar filmen in Rotterdam

  1. Lees eerst het Rotterdamse filmprotocol (pdf). Het protocol maakt de werkwijze inzichtelijk en geeft aan in welke categorie de opname valt.
  2. Check vervolgens of er op de door u gewenste datum en locatie geen andere evenementen zijn of cruiseschepen liggen.
  3. Maakt u voor uw opnamen gebruik van vrachtwagens? Zorg er dan voor dat deze emissieklasse 6 of hoger hebben. Als dit niet het geval is kunt u een ontheffing aanvragen. Houd rekening met aanvraagtermijnen!
  4. Schrijf uw opname in de Centrale Film Planning via de knop 'Melding filmopname'. Na inschrijving ontvangt u een inschrijvingsbewijs.
    Let op: Inschrijving in de Centrale Filmplanning geeft niet automatisch toestemming voor opnamen.

Heeft u nog geen account? Dan kunt u zich eenvoudig registreren.

Centrale Filmplanning

Om producties zo goed mogelijk van dienst te zijn, moeten deze worden ingeschreven in de Centrale Filmplanning. Na inschrijving ontvangt u een inschrijvingsbewijs met daarbij de routing voor vergunningen en ontheffingen.
Let op: een inschrijving geeft niet automatisch toestemming voor opnamen.

Inschrijvingsbewijs

De Film Commissioner coördineert de inschrijving en laat weten of u toestemming krijgt voor de opnamen. Het inschrijfbewijs gaat ter advies naar de gemeentelijke afdelingen. De Film Commissioner kan helaas niet garanderen dat alle voorgenomen opnamen gerealiseerd kunnen worden.

Alle film- en mediaproducenten die in de regio Rotterdam binnen (interieuropnamen) of buiten (exterieuropnamen) filmopnamen willen maken. Hieronder vallen opnamen voor commercials, videoclips, film, televisie, fotografie en documentaires.

Heeft u nog vragen, neem dan contact op met Rotterdam Film & Media Office.