Heeft u huishoudelijk afval dat niet in uw vuilniszak of container past? Dit grofvuil kunt u het beste naar een milieupark brengen bij u in de buurt. Lukt dit niet? Maak een afspraak met de gemeente, dan wordt het gratis opgehaald.
Wie vuil naast de container zet, kan van de gemeente een boete krijgen.
U kunt uw afval, grofvuil en herbruikbare spullen gratis inleveren bij een milieupark. Via de knop 'Bekijk milieuparken' ziet u waar de milieuparken in Rotterdam zijn.
Let op: de wachttijd voor het ophalen van grofvuil is langer dan anders. Door de huidige situatie is het drukker dan normaal.
Een afspraak maken kan op twee manieren:
1. online een afspraak maken voor grofvuil.
2. bellen naar gemeentelijk servicenummer 14 010
Heeft u herbruikbare spullen waar u iemand anders nog blij mee kunt maken?
Het Goed haalt herbruikbare spullen gratis bij u op. Maak hiervoor een afspraak bij Het Goed. Let op: Het Goed haalt alleen herbruikbare spullen op, geen grof vuil.
Grofvuil is groot huishoudelijk afval. Het past niet in een vuilniszak of container en bevat geen schadelijke stoffen. Wilt u weten waar uw afval hoort? Dat kunt u opzoeken in de Afvalscheidingswijzer.
Grofvuil wegbrengen of op laten halen is gratis.
Bij een bezoek aan een milieupark neemt u twee documenten mee:
Houd rekening met een wachttijd. De gemeente kan meestal binnen 7 werkdagen uw grofvuil ophalen.
De bewoners van Rotterdam, behalve Rozenburg.
Inwoners van Rozenburg maken een afspraak voor het ophalen van grofvuil via de website van Irado.
Na het maken van een afspraak krijgt u een bevestigingsmail. Via deze mail kunt u uw afspraak tot 24 uur van tevoren aanpassen of afzeggen. Zo voorkomt u dat de vuilnisophalers onnodig naar u toe komen.
Heeft u een afspraak gemaakt, maar is het grofvuil niet opgehaald? Meld dit dan via het gemeentelijk servicenummer 14 010.
Bel naar het gemeentelijk telefoonnummer 14 010.
Als uw grofvuil niet is meegenomen, kan dit zijn omdat:
Hebben de vuilophalers een deel van het grofvuil niet meegenomen? Dan kan dit zijn omdat er goederen bij stonden die niet bij het grofvuil mogen. Bijvoorbeeld afval met asbest, chemisch afval, bouwafval of sloopafval, koelkast of vriezer (dit is witgoed).
Voor vragen of problemen belt u naar 14 010.
Bouwafval en sloopafval is bedrijfsafval. Dat geldt ook voor bouwafval en sloopafval van een klussende bewoner. U moet deze soorten afval zelf opruimen. U brengt het gratis naar een milieupark. Ook kunt u een container huren (vanaf 10 vierkante meter). Wilt u weten wat de kosten zijn van het huren van zo’n container? Of heeft u hier andere vragen over? Bel dan naar 14 010.
De gemeente haalt bouwafval en sloopafval alleen op als het in een container zit. Puinzakken en bigbags halen we niet op.
Dit is al het afval dat ontstaat bij het verbouwen of slopen van een woning. Bijvoorbeeld:
Grofvuil past niet in een gewone afvalcontainer.
Als u grofvuil wegbrengt, wordt het gescheiden naar afvalsoort zoals hout, steen, ijzer. Op die manier is het materiaal opnieuw te gebruiken of te recyclen worden. Schadelijke stoffen worden op op de juiste manier verwerkt.
Er is wel een verschil tussen hergebruik en recycling:
Breng de spullen naar een milieupark, een kringloopwinkel of bel naar Het goed voor het maken van een ophaalafspraak.
U kunt een klacht indienen via het online klachtenformulier.
Ja dat kan. Als u een afspraak maakt voor het ophalen van grofvuil ontvangt u een bevestigingsmail. Daarin staan de aanbiedregels. In deze email staat ook een link waarmee u tot 24 uur van tevoren de afspraak kunt wijzigen of annuleren.