Bezoekersparkeervergunning
Gepubliceerd op: 31-01-2017
Geprint op: 19-08-2019
https://www.rotterdam.nl/loket/bezoekersparkeervergunning/
Spring naar het artikel

Woont u in een Rotterdams gebied met betaald parkeren? Dan kunt u met de bezoekersparkeervergunning uw bezoek voor een lager tarief laten parkeren.

U kunt uw bezoek aanmelden met de app (te vinden in de appstore en playstore onder de naam Rotterdam Bezoekers Parkeren) of via de link Aanmelden van uw bezoek.

Om bezoek aan te melden heeft u een contractnummer en pincode nodig. Deze worden per brief verstuurd. Als u deze brief niet heeft ontvangen, zoek dan deze gegevens op in Mijnloket. Ook via de knop Pincode wijzigen op het startscherm van de app kunt u een nieuwe pincode aanmaken.

De bezoekersparkeervergunning gebruikt u voor het aanmelden van uw bezoek.

Online aanvragen

Vraag de bezoekersparkeervergunning aan via de knop 'Vergunning aanvragen'. U heeft hierbij uw DigiD nodig.

Online inzien, wijzigen, opzeggen

Heeft u al een (aanvraag voor een) parkeervergunning, dan kunt u deze online inzien, wijzigen of opzeggen.

Langskomen

Als u wilt langskomen voor het aanvragen, opzeggen of wijzigen van de bezoekersparkeervergunning, dan maakt u een afspraak. U kunt online een afspraak maken of telefonisch via het gemeentelijk servicenummer 14 010. U kunt ook iemand officieel toestemming geven (machtigen) om voor u aan de balie een bezoekersparkeervergunning aan te vragen.

Algemene informatie

Uw bezoek gebruikt de bezoekersparkeervergunning in de parkeersector waar u woont, behalve in de winkelstraten. Parkeren in de winkelstraten kan alleen als de winkels gesloten zijn.

Let op: De gebruiker van de bezoekersvergunning is verantwoordelijk voor het juiste gebruik van deze vergunning. Zorg dat uw bezoek op de juiste manier is aangemeld en parkeert in de aangewezen zone om een naheffingstoeslag te voorkomen.

Uw verbruik en betalingsoverzicht staan in uw app en in Mijn Loket. Het verbruik van uw bezoekersparkeervergunning van vóór 3 juni bekijkt u via de link Parkmobile bij de Parkeerhistorie.

De bezoekersparkeervergunning zelf is gratis. U kunt voor maximaal 500 uur per kalenderjaar uw bezoek aanmelden.

U betaalt in 2019 per gebruikte eenheid van tien minuten € 0,10. Als alle eenheden zijn verbruikt, is het niet mogelijk om eenheden bij te kopen.

  • de gemaakte kosten worden om de drie maanden automatisch afgeschreven van het rekeningnummer van de vergunninghouder
  • u kunt de kosten van een andere rekening laten afschrijven door dit schriftelijk door te geven via het formulier machtiging betaling

U heeft uw gebruikersnaam en wachtwoord nodig om in te loggen.

Binnen een werkdag

Bewoners komen voor een bezoekersparkeervergunning in aanmerking als:         

  • zij wonen in een betaald parkeergebied
  • zij staan ingeschreven in de Basisregistratie personen (BRP) op het adres waar zij wonen

Per huishouden wordt één bezoekersparkeervergunning uitgegeven. Een huishouden bestaat uit één of meer bewoners die in één woonruimte wonen en samen in hun dagelijkse onderhoud voorzien.

Bewoners van bejaarden- en studentenhuizen komen individueel ook in aanmerking voor een bezoekersparkeervergunning.

Bedrijven kunnen geen gebruik maken van bezoekersparkeren.

Bij een positief besluit ontvangt u de inloggegevens.

Bent u het niet eens met een toewijzing of afwijzing van de bezoekersparkeervergunning, dan kunt u bezwaar maken.

Voor het gebruik van de bezoekersparkeervergunning leest u het infoblad voorschriften.

Heeft u nog vragen, bel 14010.

Via Mijn Loket moet u de bezoekersparkeervergunning op het oude adres opzeggen. Als u op het nieuwe adres een bezoekersparkeervergunning wilt, moet u een nieuwe aanvragen.

U krijgt een brief met de precieze datum wanneer uw vergunning stopt.

Als u de bezoekersparkeervergunning niet opzegt, zal de gemeente de bezoekersvergunning stopzetten zodra de verhuizing is verwerkt in de administratie.

Kijk of het antwoord op uw vraag voorkomt op de pagina vergunningen-en-abonnementen. Anders belt u met het gemeentelijk informatienummer 14 010.