Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Initiatievenloket

Hebt u een mooi plan voor uw buurt, wijk of voor heel Rotterdam? En zoekt u advies, steun of samenwerkingspartners om dit zelf uit te voeren? Dan bent u aan het juiste adres!

Rotterdam is een stad van plannenmakers vol goede initiatieven. Door de creativiteit van haar inwoners en ondernemers wordt de stad vaak mooier, sportiever, socialer, groener, duurzamer en leuker. In sommige gevallen hebt u de gemeente nodig om uw plannen te realiseren. De gemeente staat voor u klaar en helpt uw initiatief graag verder. 

Inspirerende voorbeelden

Veel ideeën zijn al uitgevoerd. Kijk op de pagina Laat u inspireren door andere Rotterdammers.

Initiatief indienen

U kunt uw maatschappelijke of ruimtelijke initiatief direct indienen. Het team van het Initiatievenloket bekijkt uw plannen. De gemeente neemt zo snel mogelijk contact met u op. Past uw initiatief bij wat de gemeente voor Rotterdammers doet en wil? Dan krijgt u een contactpersoon, die u verder begeleidt. 

Hebt u hulp nodig?

Hebt u nog vragen, of wilt u hulp bij het indienen van uw initiatief? Vul dan onderstaand contactformulier in. De gemeente neemt zo snel mogelijk contact met u op. 

Ondernemersbalie

Levert uw initiatief niet direct een maatschappelijke bijdrage en staan persoonlijke economische belangen voorop? Dan kunt u het best contact opnemen met de ondernemersbalie.