Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Ik zoek een ruimte

Bent u een ondernemer of een maatschappelijke organisatie die op zoek is naar een ruimte? De gemeente verhuurt of verkoopt regelmatig panden.

Meer informatie

Een ruimte vinden in Rotterdam is een tijdrovende klus. Daarom wil de gemeente u daar graag bij helpen. De gemeente heeft zelf vastgoed in bezit dat verhuurd of verkocht wordt. Maar wij kunnen u ook doorverwijzen naar mogelijkheden die niet van de gemeente zijn, zoals een bedrijventerrein of een pop-up locatie.

Wijkplanner

Er zijn veel maatschappelijke initiatieven, maar weinig beschikbare locaties. Daarom heeft de gemeente een pilot : ‘Wijkplanner’ in Bospolder-Tussendijken.
Een wijkplanner helpt zoeken naar een geschikte ruimte en is een ruimtemakelaar met een groot netwerk binnen de gemeente, maar ook in de stad met organisaties en marktpartijen.

Voor maatschappelijke initiatieven die hulp zoeken bij de gemeente voor het vinden van een geschikte ruimte, is de wijkplanner het eerste aanspreekpunt.

Doorloop de vragen die hieronder staan als u op zoek bent naar een ruimte.

Over de aanvraag

Omdat we iedereen dezelfde kans gunnen, verkoopt de gemeente alleen vastgoed via openbare inschrijvingen en lotingen. De gemeente biedt panden aan tegen marktconforme prijzen, of in het geval van verhuur, tegen kostendekkende huurprijzen.

Mochten de gemeente u niet kunnen helpen, dan kunt u altijd contact opnemen met woningbouwcorporaties en makelaars. Hiermee spreidt u uw kansen en is de kans op het vinden van geschikte ruimte groter.

Kosten

Een vraag stellen over het zoeken van een ruimte is gratis.

Voorwaarden

De gemeente is niet aansprakelijk voor de afspraken die u maakt met de pandeigenaar.

Hoe lang duurt het

Binnen 5 werkdagen neemt de gemeente contact met u op. Dit betekent niet dat er dan al ruimte gevonden is. Meestal is daar meer tijd voor nodig.

Let op: Soms kan de gemeente u niet verder helpen. Het kan gebeuren dat er geen ruimte beschikbaar is die aan uw wensen voldoet. Dan adviseren wij u verder te kijken bij andere woningcorporaties en verhuurders.

Voor wie is het

Voor iedereen die op zoek is naar informatie over het huren of kopen van gemeentelijk vastgoed.

Contactinformatie

Heeft u vragen? Vul uw gegevens in en u wordt teruggebeld.

Let op: zonder e-mailadres krijgt u geen ontvangstbevestiging.