Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Herdenken

Jaarlijks herdenken we op 4 mei alle burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

Maar we herdenken in Rotterdam ook het bombardement van 14 mei 1940. De afschaffing van de slavernij op 30 juni. En de razzia van 9 november 1944.

Dodenherdenking

Jaarlijks herdenken we op 4 mei alle burgers en militairen zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

Herdenking bombardement

Op 14 mei 1940, vanaf 13.27 uur, vielen de bommen op het hart van de stad en veroorzaakten een enorme vuurzee. Elk jaar herdenkt Rotterdam dit moment waarop de stad haar hart verloor.

Afschaffing slavernij

Op 30 juni herdenken wij jaarlijks de slachtoffers van de transatlantische slavenhandel en de slavernij in de Nederlandse koloniën.

Razziaherdenking

Bij de razzia op 10 en 11 november 1944 zijn zo'n 52.000 mannen weggevoerd. Het is de grootste razzia van de Duitsers in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog.