Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Energietoeslag

De energietoeslag over 2022 kunt u niet meer aanvragen. In 2023 komt er een nieuwe energietoeslag. Wanneer er meer bekend is over de energietoeslag van 2023 leest u dat op deze pagina. Is uw energierekening gestegen en komt u hierdoor nu financieel in de problemen? Naast de energietoeslag is er nog meer hulp voor u.

Deze pagina is op 1 januari 2023 voor het laatst bijgewerkt.

Tijdelijke regeling voor uw hoge energiekosten

Kunt u uw energierekeningen niet meer betalen? Dan krijgt u misschien Bijzondere bijstand voor extra energiekosten. Dit geldt ook voor studenten.

Iemand draait aan een thermostaat aan de muur. Foto: Arnoud Verhey.jpg
Alle beetjes helpen. Foto: Arnoud Verhey.

Hulp bij hoge energiekosten

Maakt u zich zorgen of u de energierekening wel kan betalen? En wilt u besparen op energie? De gemeente kan u helpen.
 

Energie besparen

Energie besparen kan op veel verschillende manieren. Met één of meerdere maatregelen bespaart u al snel tientallen euro’s per jaar.

Hulp bij geldzorgen 

Hebt u een laag inkomen en maakt u zich zorgen over geld? Hebt u onverwacht extra uitgaven? Of schulden? De gemeente helpt u. Er is noodhulp beschikbaar, regelingen voor extra geld en toeslagen van de landelijke overheid. En er staan veel Rotterdamse organisaties klaar om u te helpen. Blijf niet met uw geldzorgen rondlopen!

Vragen en antwoorden

Voor 2022 kunt u geen energietoeslag meer aanvragen. Voor 2023 kunt u nu nog geen aanvraag indienen. Zodra er meer bekend is, leest u dit op deze pagina.

U kunt Bijzondere bijstand voor extra energiekosten aanvragen.
Lees hier meer over op de pagina Bijzondere bijstand voor energiekosten aanvragen.

U kunt Bijzondere bijstand voor extra energiekosten aanvragen.
Lees hier meer over op de pagina Bijzondere bijstand voor energiekosten aanvragen.

De voorwaarden voor de energietoeslag in 2023 zijn nog niet bekend. Zodra de voorwaarden bekend zijn en u de energietoeslag voor 2023 aan kunt vragen leest u dat op deze pagina.