Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Baroeg

Het oudste poppodium van Rotterdam, Baroeg, dat bekend staat als podium voor (harde) alternatieve muziek, wordt vernieuwd.

De gemeente Rotterdam, artiesten en bezoekers investeren in een podium dat klaar is voor de toekomst. Diederendirrix. Link opent een externe pagina , bureau voor architectuur en stedenbouw, won de aanbesteding voor het maken van een ontwerp en werkt de nieuwbouw verder uit.

Een sfeerimpressie van het nieuwe pand van poppodium Baroeg. Foto: Diederendirrix
Een sfeerimpressie van het nieuwe pand van poppodium Baroeg. Foto: Diederendirrix

Oudste poppodium van Rotterdam

Sinds 1981 biedt Baroeg een podium voor (harde) alternatieve muziek. Een podium met nationale en zelfs internationale bekendheid. Een thuis voor gevestigde, vernieuwende en talentvolle muzikanten. En met haar eenenveertig jarig bestaan, mag het zichzelf ook het oudste nog functionerende poppodium van Rotterdam noemen.  Baroeg is benoemd tot Cultureel Rotterdams Erfgoed.

Nieuwbouw

Het huidige pand, eigendom van de gemeente Rotterdam, is sterk verouderd en nodig aan vernieuwing toe. Het gebouw was destijds ontworpen als jeugdcentrum in plaats van poppodium. Daarvoor liggen nu de nieuwbouwplannen klaar.
Baroeg kan uitkijken naar een gloednieuw gebouw, voorzien van een prachtige concertzaal, waar zowel artiesten als bezoekers zich welkom voelen. De indeling van het nieuwe gebouw voldoen aan de eisen van deze tijd: waaronder een ruimere backstage voor de artiesten en betere kantoorfaciliteiten.

De voorkant van het huidige pand van poppodium Baroeg. Het pand heeft een blauwe muurschildering met twee drakenkoppen. Foto: Lars Mars
Het huidige pand van poppodium Baroeg. Foto: Lars Mars

Als muziek in de oren

Als het pand wordt opgeleverd, is Baroeg klaar voor de toekomst en kan het gaan doen waar het goed in is! Het publiek vermaken, gelijkgestemden bij elkaar brengen en talent tot wasdom laten komen. Met de komst van het nieuwe pand gaat Baroeg de dansavonden weer in ere herstellen.

Een sfeerimpressie van het nieuwe pand van poppodium Baroeg vanaf de Spinozaweg. Foto: Diederendirrix
Een sfeerimpressie van het nieuwe pand van poppodium Baroeg vanaf de Spinozaweg. Foto: Diederendirrix

Planning

In de zomer van 2024 start de sloop. Het nieuwe podium opent naar verwachting in het najaar van 2025 de deuren. In de tussentijd zal Baroeg in partner podia verder programmeren.

Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen over de ontwikkelingen van Baroeg?
Neem dan via e-mail contact op met Dennis Tran. Link opent een externe pagina.