Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Argonautenweg 55

Het Wolfert Dalton en de VSO-afdeling van Mytylschool De Brug krijgen nieuwe duurzame schoolgebouwen met sportvoorzieningen aan de Argonautenweg in Hillegersberg-Schiebroek.

Het bestaande schoolgebouw van Wolfert Dalton is verouderd en past niet meer bij de moderne manier van lesgeven. Daarom realiseert de gemeente Rotterdam samen met stichting BOOR twee nieuwe schoolgebouwen en gymzalen. Naast de Wolfert Dalton krijgen ook de leerlingen van het voortgezet onderwijs van de ‘Mytylschool De Brug’ een nieuw schoolgebouw. In totaal komen er vier nieuwe gymzalen: twee voor Wolfert Dalton, één voor Mytylschool De Brug en één voor het Vak College Hillegersberg.

Werkzaamheden en planning

Sinds de eerste paal is geslagen zijn we hard op weg met staal- en betonconstructie. De verwachting is om het hoogste punt te bereiken in december 2022. In de zomer van 2023 verhuist het Wolfert Dalton. Zo kunnen de leerlingen in het studiejaar 2023-2024 in het nieuwe schoolgebouw starten. Vervolgens wordt het oude schoolgebouw van Wolfert Dalton gesloopt. Daarna start de bouw van Mytylschool de Brug. Dit schoolgebouw is naar verwachting eind 2024 klaar.

Vo-leerlingen

Wolfert Dalton is een school voor Daltononderwijs dat bestaat uit drie niveaus: mavo, havo en vwo (atheneum en gymnasium). In het nieuwe schoolgebouw is plek voor 600 leerlingen. De Mytylschool De Brug biedt speciaal onderwijs aan leerlingen met een fysieke en/of meervoudige beperking in de leeftijd van 4 tot 20 jaar. In het nieuwe schoolgebouw zijn de 70 leerlingen afkomstig van het vmbo en de havo en vwo.

Duurzaam

Beide schoolgebouwen worden bijna volledig energieneutraal en krijgen een gezond binnenklimaat volgens het Programma van Eisen Frisse Scholen. Ook wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van herbruikbare en onderhoudsarme materialen en bouwsystemen.

Meer informatie

De gemeente Rotterdam spant zich voortdurend in om de onderwijshuisvesting waar nodig te verbeteren. Meer informatie over deze huisvestingsopgave is te vinden op de website Onderwijs010.nl. Link opent een externe pagina.

Heeft u vragen over deze locatie? Stuur dan een e-mail naar argonautenweg55@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.