Markten
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 18-08-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/markten/
Ga naar de hoofdinhoud

Op verschillende locaties in en om Rotterdam vindt u warenmarkten met elk een eigen karakter. De Centrummarkt op de Binnenrotte is de tweede grootste markt van Nederland, de markt op het Afrikaanderplein derde.

De drie grote markten zijn:

  • Binnenrotte in het Centrum (dinsdag en zaterdag)
  • Afrikaanderplein op Zuid (woensdag en zaterdag)
  • Visserijplein in West (donderdag en zaterdag)

Daarnaast zijn er gezellige wijkmarkten op verschillende dagen. Klik hieronder op de dag om te zien welke markt er dan is, en voor het adres en de tijden:

De Zondagsmarkt is een seizoenmarkt die wordt gehouden in de periode van begin april tot eind september op de Binnenrotte, Centrummarkt op zondag is van 12.00 tot 17.00 uur.

Sommige Rotterdamse warenmarkten vallen op een feestdag. Hieronder ziet u een overzicht van de voorgenomen verzette marktdagen. Eventuele wijzigingen worden zo snel mogelijk doorgegeven. De 14 dagen-regeling geldt niet voor de verzette marktdagen op tweede paasdag en tweede pinksterdag.

  • 1e kerstdag, 25 december 2022: gaat niet door.
  • 2e kerstdag, 26 december 2022: gaat niet door.
  • Nieuwjaarsdag, 1 januari 2023: gaat niet door.

Uitleg bij de kaart

Hieronder ziet u de kaart van Rotterdam. Accepteer de cookies om de locaties van de markten op de kaart te zien. Met het + en het - teken rechtsonder, kunt u de kaart vergroten of verkleinen.

Klik op de locatie om meer te lezen over een markt. U ziet dan adres, openingstijden, welke kramen er staan. U kunt met Google Maps ook de routebeschrijving zien.

Marktvisie

We willen als gemeente de markten omarmen en hun positie in de wijk versterken. Want de markt heeft de omliggende buurt veel te bieden: als ontmoetingsplek, als centrum van de wijk en zelfs als potentiële werkplek. Wij zien de markt als vliegwiel in de wijk.
Met deze visie geven wij onze kijk op de warenmarkten Rotterdam. Klik op de link hieronder om het visiedocument te openen.

Meer informatie

Bekijk de pagina voor marktkooplieden.