Detentie en re-integratie
Gepubliceerd op: 07-04-2020
Geprint op: 15-08-2020
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/detentie-reintegratie/
Spring naar het artikel

Zit u in de gevangenis? Of heeft u in de gevangenis gezeten? En wilt u uw leven veranderen? De gemeente kan u ondersteunen!

Als u in de gevangenis zit of heeft gezeten, bent u een (ex-)gedetineerde. Om uw leven te veranderen moet u een aantal zaken regelen. Bijvoorbeeld het aanvragen van een geldig identiteitsbewijs of het zoeken naar een opleiding of werk. De gemeente kan u hierbij ondersteunen. Met als doel: nooit meer terug naar de gevangenis!

Bekijk het onderstaande filmpje voor meer informatie:

De gemeente kan u ondersteunen bij vragen over:

Identiteitsbewijs

Een icoon van een identiteitsbewijs

Om uw zaken te regelen heeft u een geldig identiteitsbewijs nodig. De gemeente kan u helpen met het aanvragen van een geldig identiteitsbewijs.

Geld

Een icoon van een portemonnee met een euroteken erop

U heeft geld nodig om van te leven en om schulden te voorkomen. De gemeente kan u hierin advies geven.

School, opleiding of werk

een icoon van een persoon in werkkleding

Dagbesteding zorgt voor een zinvolle invulling van uw dag. De gemeente kan u ondersteunen bij het vinden van een passende opleiding of werk.

Slaapplek

Een icoon van een bed

Om te voorkomen dat u dakloos wordt is het belangrijk dat u een plek heeft om te slapen. De gemeente kan hierin met u meedenken.

Schulden

een icoon van een hand die een euroteken vasthoudt

Geen schulden geeft rust. De gemeente kan u ondersteunen bij het vinden van de juiste begeleiding voor het aflossen van uw schulden.

Zorg

een icoon van een hand die een hart vasthoudt

Heeft u extra ondersteuning nodig? De gemeente zoekt samen met u naar een passende vorm van zorg of ondersteuning.

Als u voor uw detentie in Rotterdam woonde, kunt u ondersteuning krijgen van de gemeente Rotterdam. U kunt tot 6 maanden nadat u uit de gevangenis bent gekomen ondersteuning vragen van de gemeente.

Zit u in een buitenlandse gevangenis? Of heeft u in een buitenlandse gevangenis gezeten? En stond u voor detentie ingeschreven op een Rotterdams woonadres? Ook dan kan de gemeente u helpen.

Meer informatie

Wilt u ondersteuning van de gemeente? U kunt ons bellen op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.00 uur op telefoonnummer 010 - 267 20 82. Of stuur een e-mail naar detentiereintegratie@rotterdam.nl.

U kunt ons ook bezoeken bij het loket Detentie en Re-integratie, Binnenrotte 158 in Rotterdam. Het loket is open op maandagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur en op woensdagochtend van 08.30 tot 11.30 uur. U kunt gewoon binnen lopen zonder afspraak. Neem uw identiteitsbewijs en detentieverklaring mee als u naar het loket komt.

Door maatregelen in verband met het coronavirus zijn wij tijdelijk alleen bereikbaar via telefoon of e-mail.

Informatie voor professionals vindt u op de pagina Nazorg voor (ex-)gedetineerden.

\