Vroesenpark
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 27-11-2021
https://www.rotterdam.nl/vrije-tijd/vroesenpark/
Ga naar de hoofdinhoud

In Rotterdam Noord ligt het Vroesenpark. Het is een echt stadspark, tegenover Diergaarde Blijdorp. Het park is in 1929 aangelegd als sierpark en werd in 1948 heringericht als gebruikspark.

U vindt er tennisbanen, wandelpaden, speeltoestellen, een visvijver en voetbalplekken. Vroesenpark heet het officieel sinds 1977. De naam komt van de familie Vroesen, een Rotterdamse familie die ooit onder andere burgemeesters voor de stad leverde.

Barbecue

Er zijn barbecuezones en plekken om te picknicken.

Horeca en evenementen

Elk jaar wordt er het festival 'Duizel in het park' gehouden met veel optredens van dichters en muzikanten.
Het Vroesenpaviljoen verkoopt snacks en zorgt voor entertainment. Maar ook voor danslessen en yoga in het park kunt u bij het Vroesenpaviljoen terecht.

Ontdekpaden en ruige oevers

Het Rottekanaal ligt tussen de Gordelweg en het spoor. Bijna niemand weet dat je hier ook een struintocht langs de ruige oevers kunt maken. De oever langs de Gordelweg is parkachtig. Loopt u langs de oever aan de kant van de snelweg, dan komt u gehuchtjes, paardenkoppels, waterlelies en vooral veel ruige natuur tegen. Als u bij de Gordelweg richting CBS gaat, komt u bij het kronkelige Paadje van Duizendtree. Sla aan het einde links af om Overschie te ontdekken of rechtsaf om via de Oude Kleiweg terug naar Noord te gaan.

Tip

In het Roel Langerakpark ligt grote natuurspeeltuin de Speeldernis.

Meer informatie

Het Vroesenpark is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het park is bereikbaar met RET bus 33 en met RandstadRail (station Blijdorp).