Spring naar het artikel

Met de eerste warme zonnestraal trekt jong Rotterdam naar het Vroesenpark. Het stadspark ligt tegenover de dierentuin. Op de uitgestrekte grasvelden wordt naar muziekjes geluisterd, en komen de minibarbecues en flesjes wijn te voorschijn.

Het Vroesenpaviljoen verkoopt snacks en zorgt voor entertainment. De hoogtepunt is elk jaar het festival Duizel in het park met veel optredens van dichters en muzikanten. Maar ook voor buitennetwerken, danslessen en yoga in het park kunt u bij het Vroesenpaviljoen terecht.

Ontdekpaden en ruige oevers

Het Rottekanaal ligt tussen de Gordelweg en het spoor. Bijna niemand weet dat je hier ook een struintocht langs de ruige oevers kunt maken. De oever langs de Gordelweg is parkachtig. Loopt u langs de oever aan de kant van de snelweg, dan komt u gehuchtjes, paardenkoppels, waterlelies en vooral veel ruige natuur tegen. Als u bij de Gordelweg richting CBS gaat, komt u bij het kronkelige Paadje van Duizendtree. Sla aan het einde links af om Overschie te ontdekken of rechtsaf om via de Oude Kleiweg terug naar Noord te gaan.

Highline à la Rotterdam

U mag er nog niet op, maar veel Rotterdammer dromen er al van: de groene Highline à la New York. Het kilometerslange dak van de historische spoorlijn wordt waarschijnlijk ontwikkeld tot een groene wandelroute op 4 meter hoogte. Hoe dat voelt? Loop over de Luchtsingel bij het Schieplein, het gele tracé over de Schiekade sluit aan op de spoorlijn.

Tip

In het Roel Langerakpark ligt grote natuurspeeltuin de Speeldernis.