Het Park
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 27-09-2022
https://www.rotterdam.nl/vrije-tijd/het-park/
Ga naar de hoofdinhoud

Het Park in Rotterdam is beter bekend als het park bij de Euromast. Het is rond 1850 ontworpen door de bekende landschapsarchitecten vader en zoon Zochers.

Het park heeft een donkergroene heemtuin, een Franse stijltuin voor het Herenhuys en velden diepblauw bloeiende klokjes in het voorjaar. Veel bomen in het park zijn meer dan honderd jaar oud, de monumentale plataan op het grasveld langs de Westzeedijk is de dikste boom van de stad met een omtrek van bijna 6 meter.

De oude bomen bruisen van het leven met insecten onder de schors en vleermuizen in de kroon. Bosuilen broeden in de holtes en de bonte specht hoor je tegen het hout tikken. In het water leven zoetwater mosselen en de blauwe reiger jaagt er op vis.

Horeca  en festivals

In het Park zijn er restaurantjes in de oude herenhuizen, langs de Maas zijn er kroegen en in het Scheepvaartkwartier vind je trendy cafés. Het park is een geliefde plek om te picknicken. Er zijn veel openbare festivals, de Zomer Zondagen en de Dag van de Romantische Muziek sluiten perfect aan op de sfeer in het Park.

Honden

Uw hond mag mee naar in het park, maar niet overal.
U bent verplicht de poep van uw hond zelf op te ruimen.
Op de kaart Hondenuitlaatzones staat waar uw hond mag komen.

Barbecuezone

Kaartje van de bbq-zone in Het Park.

Het park is een geliefde plek voor picknick en barbecue.
Klik op de kaart om de afbeelding te vergroten.
Dan ziet u waar u de barbecue zone is. Lees meer over barbecue in het park.

Historische tuin Schoonoord

Aan de rand van het park aan de Kievitslaan ligt historische tuin Schoonoord. Landschapsarchitecten Zochers legden deze tuin ook aan. Tuin Schoonoord is geopend tussen 10.00 en 17.00 uur. Tijdens grote evenementen in Het Park is Schoonoord gesloten.

Meer informatie

Het park is bereikbaar met de metro (station Coolhaven) en tramlijn 8 (halte Euromast, Erasmus MC)