Spring naar het artikel

Het Park bij de Euromast is rond 1850 ontworpen door de bekende landschapsarchitecten vader en zoon Zochers. Deze mannen konden schilderen met natuur; ze ontwierpen de waterpartijen en de pittoreske doorkijkjes naar zonovergoten veldjes.

Het park heeft een donkergroene heemtuin, een Franse stijltuin voor het Herenhuys en velden diepblauw bloeiende klokjes in het voorjaar. Veel bomen in het park zijn meer dan honderd jaar oud, de monumentale plataan op het grasveld langs de Westzeedijk is de dikste boom van de stad met een omtrek van bijna 6 meter.

De oude bomen bruisen van het leven met insecten onder de schors en vleermuizen in de kroon. Bosuilen broeden in de holtes en de bonte specht hoor je tegen het hout tikken. In het water leven zoetwater mosselen en de blauwe reiger jaagt er op vis.

Horeca  en festivals

In het Park zijn er restaurantjes in de oude herenhuizen, langs de Maas zijn er kroegen en in het Scheepvaartkwartier vind je trendy cafés. Het park is een geliefde plek om te picknicken. Er zijn veel openbare festivals, de Zomer Zondagen en de Dag van de Romantische Muziek sluiten perfect aan op de sfeer in het Park.

Schoonoord

Een groen juweel in de stad is Schoonoord, aan de rand van het park aan de Kievitslaan. De historische tuin is ook door de Zochers aangelegd. Het is een schilderachtige tuin vol verrassingen. Er klateren fonteinen, rond een boerderijtje scharrelen sierkippen, achter elke bocht verbergt zich een schilderachtig tafereel.  In de tuin is een bijenhouder actief. In de boom naast de Parklaanflat leeft een ijsvogel, de ransuilen uit het park jagen in de hoge bomen. Schoonoord is geopend tussen 10.00 en 17.00 uur. Tijdens grote evenementen in Het Park is Schoonoord gesloten.