Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Subsidie groenblauwe schoolpleinen nieuwbouw aanvragen

Basisscholen die zijn opgenomen in het Integraal Huisvestingsplan kunnen een bijdrage krijgen voor het ontwerp en de aanleg van een groenblauw schoolplein. Een groenblauw schoolplein biedt een avontuurlijke plek in het groen dat uitnodigt tot spel en buitenlessen. Bovendien is er aandacht voor opvang en afvoer van regenwater. Het doel is meer school- en buurtkinderen buiten te laten spelen, meer groen in de stad te realiseren en de stad klimaatbestendiger te maken.

Via de knop ‘Subsidie aanvragen’ leest u hoe u de aanvraag doet.

Subsidie aanvragen

Voor wie is het

Beschikbaar bedrag

De gemeente heeft € 500.000 beschikbaar.
Een school kan maximaal € 55.000 aan subsidie krijgen, verdeeld als volgt:

  • Maximaal € 5.000 voor ontwerp van het schoolplein;
  • Maximaal € 50.000 voor aanleg van het schoolplein;

Hoelang duurt het

U ontvangt binnen 8 weken bericht of u de subsidie krijgt.

Voorwaarden

Belangrijke voorwaarden zijn dat de school (en/of bestuur) een gelijke bijdrage doet aan het groenblauwe schoolplein, één derde deel van het nieuwe plein moet op een natuurlijke manier worden ingericht en na schooltijd toegankelijk zijn voor de kinderen uit de buurt. Zo profiteren ook zij mee. Vaak zijn schoolpleinen de enige grotere speelplekken in een buurt. Het schoolplein moet voor 1 december 2026 worden opgeleverd. 

Alle voorwaarden leest u in de Subsidieregeling groenblauwe schoolpleinen nieuwbouw of renovatie. Link opent een externe pagina.

Contact

Hebt u vragen? Vul uw gegevens in en we nemen contact met u op.