Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 7 min

Renovatie Boijmans

Museum Boijmans van Beuningen wordt vernieuwd. Het krijgt een grootschalige renovatie. Het doel van de renovatie is een toekomstbestendig museumgebouw dat aan alle eisen van deze tijd voldoet. Waarschijnlijk opent het museum weer in 2029.

Zondag 26 mei 2019 ging het slot op de toegangspoort van Museum Boijmans Van Beuningen. Toen startte een grondige asbestsanering.
De asbestsanering moet eerst klaar zijn. Daarna kunnen andere onderdelen van de renovatie aangepakt worden.

Tijdens de renovatie blijft de collectie zoveel mogelijk zichtbaar in binnen- en buitenland. Begin november 2021 is de collectie weer bij elkaar gekomen in Depot Boijmans Van Beuningen. Dit is het eerste publiektoegankelijke kunstdepot ter wereld.

Renovatie

De Rotterdamse gemeenteraad besloot in december 2018 tot deze renovatie. Na de renovatie kan het museum meer bezoekers ontvangen en wordt het aantrekkelijker voor Rotterdammers en toeristen.
Het gebouw, deels rijksmonument, is hoognodig toe aan deze renovatie. Na de asbestsanering wordt de komende jaren gewerkt aan vernieuwing en verbetering van de ingang, de routes door het gebouw, faciliteiten voor bezoekers, tentoonstellingsmogelijkheden, logistiek en een betere verbinding tussen museum, stad en Museumpark.

Tijdens de sluiting blijft de unieke en waardevolle collectie van het museum zichtbaar in Rotterdam en ver daarbuiten.
Museum Boijmans houdt een tijdlijn. Link opent een externe pagina bij waarop alle activiteiten rondom de renovatie geplaatst worden.

Nieuws en achtergrondinformatie

Wereldklasse

Museum Boijmans Van Beuningen bestaat al meer dan 170 jaar en is daarmee één van de oudste musea van Nederland.
De kunstverzameling is van wereldklasse. Deze bestaat uit zo’n 151.000 objecten met een geschatte waarde van 8 miljard euro.
De gemeente is grotendeels eigenaar van deze collectie en ook eigenaar van het museumgebouw.
In het gebouw zit asbest, het kampt met achterstallig onderhoud en voldoet niet meer in technisch en functioneel opzicht. De renovatie is een kans om met een hernieuwd gebouw een brug te slaan naar de 21e eeuw en naar nieuwe generaties publiek.

Meer informatie

Heeft u vragen over de renovatie van Museum Boijmans Van Beuningen? Stuur dan een e-mail naar renovatieboijmans@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.

Kijk voor meer informatie over Museum Boijmans Van Beuningen op boijmans.nl. Link opent een externe pagina.