Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 3 min

Reisbureau stadsluisteren010

Weinig Rotterdammers gaan naar de stembus. De gemeenteraadsverkiezingen zijn niet bepaald populair. Veel stemmen worden dus niet gehoord.

Dat is pijnlijk omdat de stemmen van Rotterdammers er natuurlijk wél toe doen. Op het stadhuis van Rotterdam wordt bepaald op welke manier de stad ontwikkelt. De gemeenteraad vergadert daar met 45 leden en neemt belangrijke besluiten. 

Juist omdat zo weinig mensen zijn gaan stemmen voor deze verkiezingen is het belangrijk dat het contact tussen Rotterdammers en het stadhuis verbetert. 

Wijk- en dorpsraden

Sinds april 2022 kent Rotterdam 39 wijk- en dorpsraden. Hierin zitten Rotterdammers die zijn gekozen door bewoners uit hun wijk of dorp. Zij behartigen de belangen van hun wijk of dorp op het stadhuis. Voor sommige leden van de wijk- en dorpsraden is de weg naar het stadhuis nog onbekend. 

Iedereen, gewone rotterdammers en wijkraadsleden, mag in de gemeenteraad zijn zegje doen. Niet iedereen weet dat. En als je het al weet, is het de vraag of je weet hoe je daar komt en hoe het werkt. Waar kom je terecht? Wie zitten daar? Wat doen gemeenteraadsleden? Hoe kan ik invloed hebben? 

Reizen

Voor dit soort vragen organiseert Stadsluisteren reizen naar dit centrum van de macht voor Rotterdammers. We organiseren deze reizen samen met de griffie van de gemeenteraad. De griffie ondersteunt de gemeenteraad in al haar taken. Er zijn verschillende reizen beschikbaar. U kunt ze ook combineren. U leert hoe de politieke praktijk werkt, u maakt kennis met gemeenteraadsleden, u leert wat het verschil is tussen een wethouder en een raadslid, wat een griffier doet en wat een motie is. Ook is er ruimte om zelf tot politieke actie over te gaan.

Wilt u ook alles weten over de Coolsingel? Boek voor uzelf en uw buurt-, dorps- of stadsgenoten een reis onder begeleiding van Stadsluisteren. Voor deelnemers zijn OV-kaartjes beschikbaar!

Meer informatie

Als u nog vragen heeft of meer informatie wilt kunt u contact opnemen met Lot Mertens. Dat kan via e-mail stadsluisteren010@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina of per telefoon op 06 208 214 87.