Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 3 min

Openbare informatie

Om te laten zien wat Rotterdamse ambtenaren en bestuurders doen, is het belangrijk dat documenten over hun werk openbaar zijn. Iedereen kan dan meelezen en -denken over ontwikkelingen in de stad.

De Wet open overheid (Woo) regelt welke documenten vrij toegankelijk moeten zijn. Op deze pagina leest u waar die documenten staan. Onderaan leest u hoe u aan meer informatie komt, en wie u bij vragen kunt bellen.

Vinden en raadplegen

Hieronder staat waar u openbare documenten van gemeente Rotterdam vindt. Ze zijn in categorieën verdeeld, volgens de Wet open overheid (Woo).

Open data

Open data zijn gegevens die iedereen mag gebruiken. Op het Portaal Open Data. Link opent een externe pagina vindt u een overzicht van de beschikbare open data van de gemeente Rotterdam.

Woo-contactpersoon

Heeft u vragen over de Wet open overheid of over de beschikbare openbare informatie? Bel dan met de Woo-contactpersoon op telefoonnummer 14 010.

Woo-verzoek indienen

Is de informatie die u zoekt nog niet openbaar? Dan kunt u de gemeente vragen of die openbaar gemaakt kan worden. Dat heet een Woo-verzoek. Meer informatie hierover vindt u op de pagina Woo-verzoek indienen.