Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 4 min

Onderscheidingen

Personen die iets bijzonders doen voor de samenleving verdienen een onderscheiding. U kunt iemand voordragen als zij een lange periode bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of speciale activiteiten hebben verricht.

Rotterdam heeft verschillende onderscheidingen.

Koninklijke onderscheidingen

Wilt u iemand voordragen voor een koninklijke onderscheiding, een 'lintje'?
Lees dan eerst alle informatie op de website Lintjes.nl. Link opent een externe pagina. En neem contact op met de gemeente waar de persoon die u wilt voordragen woont.
Op de pagina Koninklijke onderscheiding aanvragen vindt u meer informatie en de link naar het aanmeldformulier van de Kanselarij der Nederlandse Orden (KNO).

Informatie over koninklijke onderscheidingen voor bedrijven of verenigingen vindt u op de pagina Predicaat Hofleverancier, Koninklijk of Koninklijke Erepenning aanvragen.

Gemeentelijke onderscheidingen

U kunt iemand voordragen door op de pagina Gemeentelijke onderscheiding aanvragen het voorstelformulier in te vullen. Hier vindt u ook de voorwaarden.
Let op: U kunt de soort onderscheiding niet kiezen.
Het college van burgemeester en wethouders besluit of iemand een onderscheiding krijgt. En kent de onderscheiding toe die het meest passend is bij de activiteiten.

Over de zeven gemeentelijke onderscheidingen

Gebiedsonderscheidingen

Personen die minimaal 5 jaar vrijwilligerswerk doen in een gebied in Rotterdam kunnen worden voorgedragen. U kunt iemand voordragen door op de pagina Gebiedsonderscheiding aanvragen het voorstelformulier in te vullen. Hier vindt u ook de voorwaarden.

Over de gebiedsonderscheidingen

Meer informatie

Als u vragen heeft over de gemeentelijke of koninklijke onderscheidingen?
Dan kunt u contact opnemen met de afdeling Externe Betrekkingen en Stadhuis via onderscheidingen@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.