Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Mia van IJperenonderscheiding aanvragen

De Mia van IJperenonderscheiding wordt uitgereikt aan mensen die zich op een bijzondere manier inzetten voor het gebied Prins Alexander. Dat kunnen personen, instellingen, verenigingen, stichtingen of bedrijven zijn. Zij hoeven niet in het gebied Prins Alexander te wonen of actief te zijn, om deze onderscheiding te krijgen.

Aanvragen

Wilt u een persoon of instelling voordragen? Ga dan naar de pagina Gemeentelijke of gebiedsonderscheiding aanvragen.

Rotterdams Jaarboekje

Personen met een gemeentelijke onderscheiding worden opgenomen in een register. Ook worden de namen gepubliceerd in het Rotterdams Jaarboekje. Link opent een externe pagina.

Historie Mia van IJperen

Mia van IJperen was van 1974 tot 1984 voorzitter van het dagelijks bestuur voor gebied Prins Alexander. Zij streed en zorgde ervoor dat de toenmalige deelgemeente meer zelf kon regelen en bepalen. Ook zette zij zich bijzonder in voor het beeld van de deelgemeente naar de inwoners. Ze was vaak voorzitter bij inspraakavonden en was altijd aanspreekbaar voor iedere inwoner.

Mia van IJperen heeft zich binnen de grenzen van het mogelijke ingezet voor het opkomen voor bewoners. Op 30 april 1991 is Mia van IJperen overleden. Als eerbetoon aan Mia van IJperen heeft de onderscheiding haar naam gekregen.

Wanneer krijgt iemand een Mia van IJperenonderscheiding?

Mensen krijgen deze onderscheiding als zij:

  • bijzondere activiteiten of werkzaamheden hebben verricht
    (als vrijwilliger, dus niet als werknemer)
  • agressie hebben voorkomen
  • een heldendaad hebben verricht
  • slachtoffers van agressie hebben geholpen

Hoelang duurt het

Binnen 3 maanden krijgt u een antwoord.

Contact

Veelgestelde vragen