Ga naar de hoofdinhoud

Start omgevingsvergunning bouwen per post aanvragen

Stap 1 van 4

Doe de check 'Ik wil verbouwen'

Elk bouwproject begint met de check 'Ik wil verbouwen'. Hier doorloopt u alle stappen die nodig zijn om een vergunning aan te vragen. Uit de check kan ook blijken dat u geen vergunning nodig hebt voor uw bouwplannen. De link voor de check staat bij Stap 4, onderaan deze pagina.

Tijdens het doorlopen van de check wordt voor uw bouwplan duidelijk met welke regels u rekening moet houden. Aan het einde van de check wordt u gevraagd om een PDF-document te laten maken. Dit gaat automatisch. Print dit document uit. 

Stap 2 van 4

De vergunningscheck

Vanuit de check gaat u de volgende stap in: de vergunningscheck. Nu komt u erachter of u wel of geen vergunning nodig hebt. Ook hier wordt gevraagd of u een PDF-document wil laten maken. Dit gaat automatisch. Print dit document uit.

Stap 3 van 4

De aanvraag doen

Vanuit de vergunningscheck gaat u de volgende stap in: de aanvraag indienen.

Wat moet u allemaal meesturen?

  • de opgeslagen PDF-documenten uit de zelftoets en de vergunningscheck
  • de indieningslijsten voor uw bouwplan

De gemeente heeft een indieningslijst gemaakt voor de meest voorkomende bouwprojecten. Deze lijst maakt een aanvraag makkelijker. Speciaal voor een dakkapel is een voorbeeldtekening beschikbaar.

Voor andere of meer ingewikkelde bouwprojecten vindt u de indieningslijsten op de website van de Rijksoverheid.. Link opent een externe pagina

Verstuur uw aanvraag naar:

Gemeente Rotterdam
Stadsontwikkeling
afdeling Bouw en Woningtoezicht
Postbus 6575
3002 AN, Rotterdam

Zet geen persoonsgegevens op tekeningen, berekeningen en rapporten. Het adres van de (bouw)locatie is wel nodig. Bedrijfsnamen, adresgegevens en initialen vallen niet onder privacygevoelige informatie.

Stap 4 van 4

Start de check 'Ik wil verbouwen'

Via de knop 'Melding maken' doet u de check 'Ik wil verbouwen'.