Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Nienke Riemersma

Stadsmarinier Bloemhof

Nienke Riemersma werkt als stadsmarinier voor de wijk Bloemhof. Zij vertelt over zichzelf en over haar werk voor een veiliger Bloemhof.

'Ik hoop de kloof tussen Rotterdammers en de overheid te kunnen overbruggen.'

Waar komt je band met Rotterdam vandaan?
Ik ben geboren en getogen in Rotterdam. Sinds mijn afstuderen werk ik voor de gemeente Rotterdam, alweer ruim 20 jaar. Ik ben trots op de stad, ook al heeft deze zijn lelijke kanten. En juist aan díe kant wil ik helpen. De stad nog mooier maken, zodat ook de kwetsbare bewoners van de mooie stad kunnen meeprofiteren.

Wat maakt jouw wijk mooi?
Ik ben trots op de vele bewoners die zich inzetten voor de wijk en iedereen die daar woont. Er zijn vele bewoners, organisaties en initiatieven die de wijk elke dag weer mooier en beter maken. Daarnaast is er een sterk netwerk met professionals die zich elke dag inzetten voor een fijn en veilig Bloemhof. We doen dit echt samen.

Wat is de grootste uitdaging in jouw wijk? 
Bloemhof is een prachtige wijk op Zuid, maar kent uitdagingen op de drie onderdelen van het wijkprofiel: sociaal, fysiek en veiligheid. Het vertrouwen in de overheid is laag, mensen voelen zich niet gehoord. We richten ons in Bloemhof op het vergroten vertrouwen in de gemeente, het bieden van kansen voor jongeren om te voorkomen dat ze afglijden richting de criminaliteit, en we zorgen voor de kwetsbare bewoners. Tot slot, de problematiek op het gebied van zorg en veiligheid, zoals verwarde personen, verdient ook alle aandacht in Bloemhof.

Wat wil je bereiken in het komende jaar? 
Door vaak in de wijk te zijn, zichtbaar te zijn, en bereikbaar te zijn hoop ik – samen met collega’s – de kloof tussen Rotterdammers en de overheid te kunnen overbruggen. Ik wil mensen helpen en problemen aankaarten, op alle niveaus. Ik focus me daarbij op de thema’s jeugd(criminaliteit), zorg en veiligheid en veiligheid op enkele grote (winkel)straten.

Contact

Adres: wijkpost Sint Andriesstraat 9
Email: nm.riemersma@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina