Rijbewijs beschadigd
Gepubliceerd op: 21-08-2019
Geprint op: 21-09-2022
https://www.rotterdam.nl/loket/rijbewijs-beschadigd/
Ga naar de hoofdinhoud

Een rijbewijs is beschadigd als het zo versleten is dat de persoonsgegevens of identiteit van de houder niet meer vastgesteld kunnen worden.

Voor het aanvragen van een nieuw rijbewijs gaat u naar een stadswinkel. U maakt hiervoor een afspraak. Neem het beschadigde rijbewijs mee.

Afspraak maken

Maak online een afspraak via de knop ‘Afspraak maken’. Of bel 14 010.

Rijbewijs afhalen

  • U haalt uw rijbewijs af tijdens de openingstijden bij de stadswinkel waar u het heeft aangevraagd. U maakt hiervoor bij de aanvraag met de medewerker gelijk een afspraak.
  • U haalt uw nieuwe rijbewijs binnen 3 maanden op. Daarna wordt het vernietigd.
  • Neem het afhaalbewijs en een geldig identiteitsbewijs mee.
  • Bij het ophalen van het nieuwe rijbewijs moet het eerder afgegeven rijbewijs worden ingeleverd. U krijgt deze niet terug.

Afhalen in stadswinkel Rozenburg en Hoek van Holland

Heeft u uw rijbewijs aangevraagd in stadswinkel Rozenburg of Hoek van Holland? Dan haalt u uw rijbewijs af tijdens de vrije inloop bij de betreffende stadswinkel. U hoeft geen afspraak te maken. De openingstijden vindt u op de pagina stadswinkels en openingstijden.

Let op: heeft u uw rijbewijs in een van de overige stadswinkels aangevraagd? Dan maakt u een afspraak.

Spoedaanvraag rijbewijs

Heeft u met spoed uw rijbewijs nodig? Kijk op de pagina spoedaanvraag rijbewijs voor informatie.

Soort aanvraag 2022
Rijbewijs € 41,60
Extra kosten spoedprocedure € 34,10
Gezondheidsverklaring € 41,50

U neemt mee:

  • Uw beschadigde rijbewijs
  • Een geldig paspoort, Nederlandse identiteitskaart of verblijfsdocument
  • Een kleurenpasfoto van maximaal 6 maanden oud waarop u duidelijk herkenbaar bent. Lees waar de foto aan moet voldoen op de pagina eisen pasfoto van de Rijksoverheid. Pasfoto's maken kan niet in de Stadswinkels. U gaat hiervoor naar een fotograaf. De medewerker aan de balie bepaalt of uw pasfoto aan de eisen voldoet.
  • Voor de vernieuwing van een rijbewijs C, D, CE, of DE moet u een verklaring van geschiktheid hebben. Deze wordt door het CBR afgegeven. Om de verklaring van geschiktheid te krijgen moet u medisch worden gekeurd. Informatie over de verklaring en de keuring vindt u op de website van het CBR. Kiest u voor dupliceren van het beschadigde rijbewijs, dan verloopt het rijbewijs op dezelfde datum als het beschadigde rijbewijs.

U kunt het rijbewijs vijf werkdagen na aanvraag (wijzigingen voorbehouden) afhalen.

Kiest u voor een spoedprocedure, dan ligt het rijbewijs de volgende werkdag voor u klaar. U moet het rijbewijs dan vóór 14.00 hebben aangevraagd. Voor een spoedaanvraag moet u extra betalen. Let op: Spoedprocedure is alleen mogelijk als de identiteit direct goed kan worden vastgesteld. Dit wordt aan de balie beoordeeld.

Heeft u uw rijbewijs online verlengd, dan kunt u het nieuwe document na twee werkdagen afhalen.

Voor personen van wie het rijbewijs zo versleten is dat de persoonsgegevens of identiteit niet meer vastgesteld kunnen worden.

  • u staat ingeschreven in de Basisregistratie personen (BRP) Rotterdam
  • u moet de aanvraag persoonlijk doen in de stadswinkel

Meer informatie vindt u op de Rijbewijs.nl.