reclamedrukwerk melden
Gepubliceerd op: 29-11-2019
Geprint op: 02-08-2021
https://www.rotterdam.nl/loket/reclamedrukwerk-melden/
Ga naar de hoofdinhoud

U kunt een melding maken als u vindt dat u onterecht ongeadresseerd reclamedrukwerk heeft ontvangen.

Alleen in brievenbussen met een Ja- of Ja/Ja-sticker mag ongeadresseerd reclamedrukwerk worden gestopt. Heeft u geen sticker, maar ontvangt u tóch ongeadresseerd reclamedrukwerk? Vanaf 1 november 2020 kan de adverteerder een boete krijgen als deze dit doet. Lees meer hierover op de pagina Ja Ja.

Klacht over drukwerk maatschappelijke/ politieke/ religieuze organisaties

Reclamefolders van maatschappelijke/ politieke/ religieuze organisaties verspreiden mag van de gemeente. Of u nu wel of geen sticker op uw brievenbus heeft. Wilt u toch een klacht indienen over het ontvangen van die reclamefolders? Dat doet u bij de Reclame Code Commissie. Dien hier uw klacht in.

Melden van ongeadresseerd reclamedrukwerk

Via de knop "Ongeadresseerd reclamedrukwerk melden" laat u online weten dat u onterecht reclame heeft ontvangen in uw brievenbus. Log in met uw Digid.

Let op: Bewaar het reclamedrukwerk dat u heeft ontvangen. Na uw melding krijgt u een huisbezoek van een medewerker van Toezicht en Handhaving. Die heeft het reclamedrukwerk nodig als bewijs.

Het melden van ongeadresseerd reclamedrukwerk is gratis.

Uw melding wordt direct in behandeling genomen.

Bewoners en ondernemers van Rotterdam die bezorging van ongeadresseerd reclamedrukwerk willen melden.

Heeft u vragen, neem dan contact op.

Vanaf 1 november 2020 maakt de afdeling Handhaving van de gemeente een afspraak met u voor een huisbezoek. Bewaar het ongewenst bezorgde reclamedrukwerk! Dit geldt als bewijs in de handhavingsprocedure.

Vanaf 1 november 2020 mag er geen ongeadresseerd reclamedrukwerk worden bezorgd bij adressen zonder een Ja/Ja-sticker op de brievenbus. Lees uitgebreide informatie op de pagina Ja Ja.