Vergunning kansspelen en loterijen
Gepubliceerd op: 16-01-2017
Geprint op: 10-05-2021
https://www.rotterdam.nl/loket/kansspelen-en-loterijen/
Ga naar de hoofdinhoud

Maatregelen corona

Door corona gelden er andere regels voor het organiseren van kansspelen en loterijen.

Verboden

  • Een drive-in bingo is een evenement en is daarom verboden.
  • Een bingo of ander kansspel organiseren mag ook niet, omdat dit een vorm van vermaak is. Het maakt ook niet uit of dit in een openbare of private ruimte plaatsvindt.

Toegestaan

  • Een online bingo organiseren mag, maar alleen in besloten kring. Bijvoorbeeld binnen een vriendenkring of verzorgingshuis. U heeft dan geen vergunning nodig. Organiseert u de online bingo alleen voor het goede doel en zonder enig commercieel belang? Tijdens de lockdown is de Kansspelautoriteit coulant voor ideële online bingo's.
  • Een promotioneel kansspel mag wel. Deelnemers hoeven daarbij niets te betalen, is voor een goed doel en heeft geen commercieel belang. Lees meer op de website van de kansspelautoriteit

De organisator van een kansspel of loterij.

Bingo spelen op het internet is een kansspel op afstand, waardoor de Wet op de kansspelen niet van toepassing is. Om deze reden is het aanbieden van online bingo illegaal in Nederland. De Nederlandse Kansspelautoriteit ziet toe dat er geen illegale kansspelen op het internet in Nederland zijn. In 2021 is het de bedoeling dat er nieuwe wetgeving in Nederland komt, waarna bingo websites met een vergunning ook bingo op het internet mogen aanbieden.

Voor meer informatie of vragen neemt u contact op via evenementenvergunningen@rotterdam.nl of u belt het gemeentelijk servicenummer 14 010.