Bestemming van de as na crematie
Gepubliceerd op: 31-01-2020
Geprint op: 03-05-2022
https://www.rotterdam.nl/loket/asbestemming/
Ga naar de hoofdinhoud

Na de crematie ontvangt de aanvrager of opdrachtgever (meestal de nabestaande) een brief met keuzekaart voor de asbestemming.

De as van de overledene mag het 1e jaar zonder kosten in de algemene nis staan. Deze nis is alleen voor u toegankelijk. Zo heeft u de tijd om na te denken over de asbestemming en een vorm van nagedachtenis. Heeft u na de 1e brief nog geen keuze gemaakt, dan ontvangt u 10 maanden na de crematie een 2e brief om uw keuze te laten weten. Wilt u meer informatie? Geef dat dan aan.

Online uw keuze asbestemming doorgeven

De keuze geeft u online door via de knop Keuze asbestemming. Voor de aanvraag heeft u DigiD nodig.

Keuze asbestemming door uitvaartverzorger

Als uitvaartverzorger de keuze voor asbestemming doorgeven kan ook. Dit doet u met eHerkenning.

De opdrachtgever of aanvrager van de crematie ontvangt de keuzekaart. Die mag de uitvaartondernemer of iemand anders machtigen de asbestemming te doen. Hiervoor is een machtigingsformulier asbestemming (pdf) nodig.

Assieraden en andere mogelijkheden bestemming van de as

Er zijn ook andere mogelijkheden voor de bestemming van de as. Ook nadat u heeft gekozen voor afstand van grafsoorten op de begraafplaatsen. Bel voor een afspraak met crematorium Rotterdam Hofwijk naar 010 489 85 70. De asbestemmingsruimte van het crematorium is geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 16.00 uur.

Kosten

Voor een overzicht van de kosten voor asbestemming in 2022 opent u de pdf Uitvaarttarieven 2022, pagina’s 9 en 10.

Voor een overzicht van de keuzes voor bestemming van de as, opent u de pdf Keuzekaart asbestemming 2022.

Binnen 14 dagen ontvangt u een bericht van de gemeente.

De aanvrager of opdrachtgever van de crematie, of de gemachtigde om de asbestemming uit te laten voeren of door te geven.

Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met het administratiekantoor via info@begraafplaatsen.rotterdam.nl of bel met 14 010.