Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 4 min

Jaarwisseling

Op deze pagina vindt u alle informatie over de jaarwisseling van 31 december op 1 januari. Het afsteken van vuurwerk is het gehele jaar verboden in Rotterdam.

Afsteekverbod

In Rotterdam geldt een afsteekverbod.

Het afsteken van vuurwerk is het gehele jaar verboden in Rotterdam, dus ook tijdens de jaarwisseling.

Sinds 23 april 2020 is het in de gemeente Rotterdam tijdens de jaarwisselingsnacht verboden om consumentenvuurwerk af te steken.
Dit betekent dat het overal in Rotterdam verboden is om tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 2.00 uur van het jaar er na consumentenvuurwerk (categorie F2 en F3) af te steken.
Het afsteekverbod is opgenomen in de APV Rotterdam onder artikel 2:73.

Fop- en schertsvuurwerk, het zogenaamde kindervuurwerk, valt buiten dit verbod. Dit mag wel worden afgestoken.

Nationaal Vuurwerk Rotterdam

Het Nationale Vuurwerk. Link opent een externe pagina en de kindervuurwerkshow komen bij de Erasmusbrug. En er komen vuurwerkshows in Nesselande en Hoek van Holland.

Vuurwerkoverlast

Vuurwerkoverlast kan erg vervelend zijn. Harde knallen kunnen u of uw huisdier flink laten schrikken. Er kan zelfs sprake zijn van vernieling. Als u met vuurwerkoverlast te maken krijgt kunt u dit melden via:

Vuurwerk inleveren

Wilt u vuurwerk inleveren? Neem dan contact op met het vuurwerkteam politie Rotterdam op telnr. 0900 – 8844. Het vuurwerkteam van de politie komt het vuurwerk ophalen en voert het veilig af. 

Heeft u informatie over opslag van professioneel (illegaal) vuurwerk?
Dan kan u dit anoniem melden bij Meld Misdaad Anoniem op telnr. 0800 – 7000. Het vuurwerkteam van de politie gaat er dan mee aan de slag.

Bereikbaarheid 

Alle gemeentelijke P&R-parkeerplaatsen en de stadsgarages zijn tijdens de jaarwisseling geopend. Alleen parkeergarage Erasmusburg is niet geopend tijdens de jaarwisseling. Het openbaar vervoer rijdt tijdens de jaarwisseling met een aangepaste dienstregeling. Kijk voor meer informatie hierover op RET.nl. Link opent een externe pagina.

Vragen en antwoorden afsteekverbod vuurwerk

Vragen en antwoorden over toezicht en handhaving