Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 47 min

Innovaties

Een goed functionerende stad lijkt zo vanzelfsprekend. Maar achter de schermen denken professionals zo goed mogelijk na over het beheer van de buitenruimte.

Door technologische en maatschappelijke ontwikkelingen is er een hele nieuwe kijk ontstaan op het beheer en onderhoud van de stad. Het is nodig én belangrijk om kennis te delen en samen met andere partijen te werken aan het slimmer beheren van de stad.

Hoe kan het slimmer, beter, duurzamer? Deze kaart. Link opent een externe pagina geeft een overzicht van Rotterdamse innovaties in de buitenruimte.

Stichting 'Managing public space'

Stadsbeheer is steeds in ontwikkeling en anticipeert in de buitenruimte op grote opgaven als de energietransitie en klimaatadaptatie. Om te kunnen blijven innoveren en vernieuwende inzichten en oplossingen in de buitenruimte te ontwikkelen. Dit is voor het beheer een nieuwe opgave.
Daarom is de stichting 'Managing Public Space' in 2020 opgericht. Doel is om de wereld van beheer en wetenschap beter met elkaar te verbinden. Dit doet de stichting door een 'leerstoel beheer openbare ruimte' (Managing Public Space) te financieren en te faciliteren bij de Wageningen Universiteit (WUR). Ook organiseert de stichting activiteiten die beheerders en wetenschappers bijeenbrengen.

De gemeente Rotterdam is een van de initiatiefnemers van Managing Public Space. Stadsbeheer is één van de financiers en zit in de Raad van Toezicht (directeur Openbare Werken, Edim Hadziavdic), het bestuur (Wiebe Oosterhoff) en diverse commissies. Meer informatie vindt u ook op managingpublicspace. Link opent een externe pagina of bij Wiebe Oosterhoff. Link opent een externe pagina.

Mooie voorbeelden

In de wijk Reyeroord wordt veel geëxperimenteerd en geïnnoveerd.

En onder veel thema's is al veel inspiratie opgedaan. Hieronder vindt u per thema een paar andere aansprekende voorbeelden.

Meer informatie

Meer weten? Neem dan contact op met Jeannette Kramer-Van der Does. Link opent een externe pagina.