Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 4 min

Energietransitielening voor VvE's met rentekorting aanvragen

Vereniging van Eigenaren (VvE) in focuswijken stedelijke vernieuwing kunnen de energietransitielening met rentekorting aanvragen. Met deze lening kunt u uw gebouw verduurzamen en verbeteren. Kijk bij ‘Voor wie is het’ of u de lening met rentekorting kunt aanvragen.

Voor de online aanvraag hebt u eHerkenning niveau 2 en een machtiging 'Ondernemersloket EH 2' nodig. Klik op de knop om te zien wat u moet meesturen en om de lening aan te vragen.

Lening aanvragen

Voor wie is het

VvE’s in een focuswijk stedelijke vernieuwing en Pendrecht kunnen de energietransitielening met rentekorting aanvragen.

Controleer via de pagina 0%-lening checker. Link opent een externe pagina of u de energietransitielening met rentekorting kunt aanvragen.

VvE’s die zich niet in 1 van de focuswijken stedelijke vernieuwing bevinden, kunnen de energietransitielening zonder rentekorting aanvragen op de pagina Energietransitielening voor Vereniging van Eigenaren aanvragen. Link opent een externe pagina.

Wat u moet weten

 • U kunt een lening krijgen tussen de € 10.000 en € 60.000 per appartement.
 • Per VvE geldt een minimum van € 20.000 en een maximum van € 500.000.
 • U krijgt de lening voor de werkelijke kosten van de maatregelen.
 • U krijgt alleen een lening voor maatregelen die worden uitgevoerd volgens de offerte. 50% van de maatregelen moeten duurzaamheidsmaatregelen zijn.
  In het document 'Eisen energietransitieleningen' leest u voor welke aanpassingen u de lening kunt aanvragen.
 • De lening lost u in maximaal 30 jaar af.
 • De hoogte van uw lening hangt ook af van mogelijke andere leningen die geregistreerd staan bij Bureau Krediet Registratie . Link opent een externe pagina (BKR).
 • Er wordt maximaal 3% rentekorting gegeven ten opzichte van de actuele rentestanden van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVn).

Eigenaren van woningen kunnen ook zelf een energietransitielening. Link opent een externe pagina aanvragen voor het verduurzamen van hun huis. In de splitsingsakte staat wat onder de verantwoordelijkheid van de VvE valt en waarvoor de eigenaar zelf verantwoordelijk is.

Hoelang duurt het

Als u de lening hebt aangevraagd, ontvangt u direct een ontvangstbevestiging per e-mail. Daarin staat ook uw zaaknummer. 

 • Binnen 8 weken wordt een beslissing genomen.

 • Deze termijn kan 1 keer worden verlengd met 12 weken.

 • Zolang de aanvraag niet compleet is, wordt de beslistermijn uitgesteld.

Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, ontvangt u een besluit (beschikking) met het bedrag en de voorwaarden voor uw lening. Hierna hebt u 8 weken de tijd om de lening aan te vragen bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVn). Link opent een externe pagina.

Kosten

Contact

Meer informatie over de leningen van het Energietransitiefonds Rotterdam vindt u op de website Duurzaam010. Link opent een externe pagina en op de website van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten. Link opent een externe pagina.

Voor andere vragen, bel 14 010.

Veelgestelde vragen