Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 8 min

Zorgdichtbij vervoer

Zoekt u ondersteuning bij vervoer omdat u niet (meer) zelfstandig kunt reizen? Of zoekt u of vervoer voor uw kind? Op deze pagina leest u over de mogelijkheden.

Komt u er zelf niet uit met deze pagina? Bespreek dan uw zorgvraag bij de Vraagwijzer. Kom langs op het spreekuur. Maak een afspraak via telefoonnummer 14 010 of online. Link opent een externe pagina. Medewerkers van de Vraagwijzer zoeken samen met u naar oplossingen. Is het nodig, dan verwijst de Vraagwijzer u naar andere organisaties in de wijk. Bijvoorbeeld het wijkteam of een hulpverlener van een zorgorganisatie.

Uitbreiding WMO-vervoer in de ochtend

Het Wmo-vervoer wordt vanaf maandag 20 november 2023 uitgebreid met de ochtend. Heeft u een Wmo-indicatie? Dan kunt u vanaf 7.00 uur ’s ochtends gebruik maken van de taxi voor bijvoorbeeld een familiebezoek. 

Tijden Trevvel Samen vanaf 20 november 2023:

  • zondag tot en met donderdag van 07.00 - 00.00 uur
  • vrijdag en zaterdag van 07.00 - 02.00 uur

Prioriteitsritten

Ritten naar het ziekenhuis, een bruiloft of uitvaart krijgen altijd voorrang. Dat was al zo en dat blijft zo.

Goede verdeling

In september 2022 hebben de gemeente Rotterdam en vervoerder Trevvel de reistijden van het Wmo-vervoer aangepast. Dit was nodig om chauffeurs vrij te spelen voor de ritten op de drukste momenten van de dag, zoals het leerlingenvervoer. Trevvel kan nu in de ochtend weer meer ritten uitvoeren. 

De druk op het taxivervoer is nog altijd groot. Dat vraagt om een goede verdeling van de ritten over de dag. Op drukke momenten, bijvoorbeeld tijdens de spits, kan Trevvel u daarom vragen om op een ander tijdstip te reizen. 

Belangrijk: reserveer op tijd
Het is belangrijk om 24 uur of langer van tevoren te reserveren. Op deze manier is de kans het grootst dat er een taxi beschikbaar is op het moment dat u wilt reizen.
Meer informatie leest u op de website van Trevvel.nl

Wat kunt u zelf regelen voor uw vervoer?

Kunt u door uw beperking geen gebruikmaken van een eigen vervoermiddel, het openbaar vervoer of een taxi? Misschien kunt u het zelf oplossen. Een fiets met elektrische trapondersteuning kopen bijvoorbeeld, of kennissen vragen u weg te brengen. Ook kunt u de wijkbus gebruiken als deze in uw wijk rijdt.

Welke vervoersvoorzieningen kunt u bij de gemeente aanvragen?

Kunt u het probleem niet zelf, met uw familie of buren oplossen? Dan kijken we of een vervoersvoorziening van de gemeente een oplossing kan zijn. Bijvoorbeeld Trevvel Samen, een scootmobiel of een aanpassing aan uw eigen vervoermiddel. Deze ondersteuning kunt u dan aanvragen bij de gemeente.

Voor uw kind

Eigen bijdrage

Het kan zijn dat u voor uw vervoer of vervoershulpmiddel een eigen bijdrage moet betalen.

Hulp bij het vinden van zorg

De Rijksoverheid heeft de website regelhulp.nl. Link opent een externe pagina die u op weg helpt bij het zoeken van zorg en hulp.